Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Απορίες και απαντήσεις.

Γράφει ο mitsos175
Aπορία πρώτη: Μας λένε ότι δήθεν η ΝΔ έχει άνοδο από τις Ευρωεκλογές. Μα που είναι ο κόσμος; Στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ούτε 1.000, όπου πάει ο Σαμαράς τον γιουχάρουν, που στον κόρακα είναι το "ρεύμα"; Ακόμα κι αν υπάρχει κάτι, που δε φαίνεται στα γκάλοπ, δε θα το βλέπαμε έξω που κυκλοφορούμε;

Απάντηση: Λένε ψέματα. Στις Ευρωεκλογές δεν υπήρχε ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος που εξόργισε τους πάντες. Μετά από όσα έγιναν το πιθανότερο είναι να πάρει λιγότερους ψήφους κι από αυτές που πήρε το Μάη, 22,7% στα έγκυρα. Όσο και...
να προσπαθούν, ο ψηφοφόρος δεν ρισκάρει να πληρώνει ενοίκιο για το σπίτι του. Οι μικρομεσαίοι, οι άνεργοι, οι υπάλληλοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ακόμα και παραδοσιακοί ψηφοφόροι της δεξιάς έφυγαν αηδιασμένοι. Αν βγάλει έστω 20%, θα είναι μόνο λόγο νοθείας με τους νέους ψηφοφόρους τα ρουσφέτια της τελευταίας ώρας και την προπαγάνδα του δικομματισμού.

Απορία δεύτερη: Το Ποτάμι μας λένε είναι τρίτο. Όμως πάλι δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Όπου έχει συγκέντρωση δεν πατά ψυχή. Μιλάει ο Θεοδωράκης και δεν πάνε ούτε πενήντα. Οι ΑΝΕΛ για παράδειγμα που τους δείχνουν στο όριο, κάνουν καλύτερες συγκεντρώσεις, έχουν τουλάχιστο παλμό. Το ΚΚΕ από την άλλη έκανε πετυχημένη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και το δείχνουν παρακάτω!

Απάντηση: Το Ποτάμι δε θα μπει στη βουλή. Οι δημοσκόποι του έδιναν 10% τουλάχιστο και την 3η θέση πριν τις Ευρωεκλογές. Πήρε σχεδόν τα μισά κοντά στις 4 μονάδες κάτω. Τώρα τον δείχνουν 5-6. Άρα 2% και πολύ είναι. Κι όλα αυτά πριν τις δηλώσεις για τον Πρόεδρο, πριν πέσουν οι μάσκες με τη στήριξη του Μνημονίου. Ακόμα και τώρα, ο Σταύρος προκαλεί με τις κουταμάρες του για τους μισθούς, αν κι ο ίδιος δεν πάει χωρίς να πληρωθεί ούτε μέχρι το περίπτερο. Ας έβαζε μόνος του ο Μπόμπολας, ίσως είχε καλύτερη τύχη από τον υπάλληλό του.

Απορία τρίτη: Πως είναι δυνατόν στην πολιτική, ένα μικρό κόμμα όταν διασπαστεί, να παίρνει αθροιστικά περισσότερους απ' ότι είχε όταν ήταν όλοι μαζί; Όταν μάλιστα συμμετείχε στην πιο μισητή κυβέρνηση της Ελλάδας! Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ που μας εμφανίζουν το Βενιζέλο σχεδόν σταθερό ακόμα και μετά το κόμμα του ΓΑΠ.

Απάντηση: Ονειρεύονται "τσόντες". Και τα δυο κομμάτια του θα είναι εκτός βουλής. Εκτός αν κάποιος από τους δυο πάρει όλους τους ψηφοφόρους κι άλλος τίποτα, πράγμα δύσκολο. Το ΠΑΣΟΚ πήρε 8% στις Ευρωεκλογές. Δεν έκανε τίποτα καλό για τον κόσμο από τότε, ίσα - ίσα ψήφισε κάθε άδικο μέτρο. Αν ο ΓΑΠ ήθελε να έχει ελπίδες, δεν θα ψήφιζε όλα τα άδικα και σχιζοφρενικά μέτρα με το Βαγγέλη, θα έφευγε πιο πριν, όχι μόνον όταν δεν μπόρεσε η ΝΔ να βγάλει Πρόεδρο, τον οποίο επίσης ψήφισε. ΓΑΠ και Βενιζέλος τέλος.

Οι δημοσκόποι δεν μπορούν πλέον να μετρήσουν τίποτα. Το κλίμα έχει αλλάξει από τις Ευρωεκλογές προς το χειρότερο για την κυβέρνηση. Κάνουν λάθος όχι μόνο γιατί θέλουν να ευχαριστήσουν τον πελάτη, αλλά κι επειδή η οργή δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος για τις δημοσκοπήσεις. Ο κόσμος θα ψηφίσει για να σταματήσει η λεηλασία δεν αντέχει άλλο.

Άλλο ΜΜΕ κι άλλο πραγματικότητα. Σήμερα και το Σάββατο απέμειναν. Την Κυριακή θα μάθουμε την αλήθεια όσον αφορά την "πρόθεση ψήφου". .