Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Καταστροφολογία Σαμαρά μέχρι τελικής πτώσης

Eπιμένει στην κινδυνολογία μέχρι την ύστατη στιγμή ο Α. Σαμαράς, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους, παρά την διάψευση της τρομολαγνίας από την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι. "Η χώρα κινδυνεύει να κρατά ομπρέλα την ώρα που θα βρέχει ανάπτυξη στην Ευρώπη" είπε σήμερα στον ΑΝΤ1, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας.

Με εκφράσεις του τύπου "Με τσαμπουκάδες δε γίνεται ανάπτυξη" ο απερχόμενος πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πανηγύριζε για τις ανακοινώσεις Ντράγκι αλλά δεν είχε διαβάσει τη λεπτομέρεια ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει τα χρήματα θα πρέπει...
να έχει τελειώσει η αξιολόγηση.

Η χώρα "δεν παίρνει φράγκο, δεν παίρνει ευρώ", απείλησε ο Α. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι "μπορεί και σε έναν χρόνο, την ώρα που θα βρέχουν τα λεφτά, εμάς να μη μας βρέξει ούτε μια σταγόνα".

Επιχείρησε, δε, να αντικρούσει την κριτική που δέχεται για κινδυνολογία, υποστηρίζοντας ότι κατά την προεκλογική περίοδο ανέδειξε "ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος".

«Ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος αναδείξαμε, ήταν υποχρέωσή μου, αυτοί μπορούν να λένε ότι θέλουν. Είχαμε υποχρέωση να μιλήσουμε και αυτό κάναμε», ισχυρίστηκε.

Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την πραγματικότητα που διαμορφώνεται ενόψει της κάλπης, προσπάθησε και πάλι να εμφανιστεί ως εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, "γιατί ο Έλληνας θέλει Ευρώπη, θέλει σοβαρότητα", όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά, θα υπάρξει αλλαγή στα διαμορφούμενα ποσοστά τις τελευταίες τρεις ημέρες, επειδή το 15% του κόσμου δεν εκφράζεται και – σύμφωνα με τον ίδιο - η πλειοψηφία των αναποφάσιστων κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς.

Από avgi