Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

«Σύννεφα» πάνω από τη Συγγρού

Nα διαχειριστεί τη βαριά ήττα της 25ης Ιανουαρίου καλείται η Νέα Δημοκρατία εν μέσω πιέσεων που εντείνονται στο εσωτερικό του κόμματος. Ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, την Εκτελεστική Γραμματεία με την ατζέντα της συνεδρίασης να είναι ανοιχτή.

Η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα που έχουν τεθεί μετεκλογικά από βουλευτές και πρώην βουλευτές για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος, το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο, καθώς και τη στάση...
που θα τηρήσει στη διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και οι στενοί του συνεργάτες επιλέγουν τη γραμμή σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με την υποψηφιότητα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πρόταση της κυβέρνησης. Πιθανή θεωρείται η απόσυρση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά – Ευαγγ. Μεϊμαράκη

Ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. επισήμανε τα προβλήματα που έχει μπροστά του το κόμμα, στις διαδικασίες της Βουλής για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης και αμέσως μετά με την προεδρική εκλογή. Παράλληλα μετέφερε και τις απόψεις που διατυπώνονται από βουλευτές και στελέχη για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, ο Νικ. Κακλαμάνης κάλεσε τον κ. Σαμαρά να «βγει μπροστά στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας» εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να προτείνει τον Δημ. Αβραμόπουλο ή και τον Κ. Καραμανλή, ενώ έθεσε και το ζήτημα της διεξαγωγής συνεδρίου «για την επανεκκίνηση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» όπως είπε (στον Βήμα Fm).

Οι «κινήσεις» Καραμανλή

Ο Κ. Καραμανλής παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις, αποφεύγοντας να αναμιχθεί στον νέο γύρο αντιπαράθεσης που έχει ανοίξει στη Ν.Δ.. Ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε αρκετούς βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γραφείου του και άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις τους. 

Από efsyn