Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Άδειο χρηματοκιβώτιο παρέδωσαν στον Τσίπρα! - Χωρίς συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά έγινε η τελετή «παράδοσης» του Μαξίμου

Ελάχιστα λεπτά κράτησε η διαδικασία της παράδοσης – παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με τον Αντώνη Σαμαρά να απουσιάζει από το Μαξίμου, όπως και όλοι οι συνεργάτες του, παρών ήταν μόνο ο διευθυντής του γραφείου του Κώστας Μπούρας.

Ο Κ. Μπούρας πήγε τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα στο χρηματοκιβώτιο του Μαξίμου, το οποίο ήταν άδειο και ανοιχτό. Τους το έδειξε, τους είπε «βλέπετε ότι είναι άδειο» και...
τους έδωσε τα κλειδιά. Μετά από αυτό αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο Μαξίμου έμειναν μόνο 2 – 3 υπάλληλοι που έδειξαν στους συνεργάτες του νέου Πρωθυπουργού τα γραφεία και τα άδεια δωμάτια.

Από το Ποντίκι

Χωρίς συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά έγινε η τελετή «παράδοσης» του Μαξίμου (video) 
Μέσω «αντιπροσώπων» έγινε, για πρώτη φορά, η «τελετή παραλαβής-παράδοσης», μια και το Μαξίμου «παραδόθηκε», χωρίς ενημέρωση και χωρίς επίσημη υποδοχή, στον Αλέξη Τσίπρα από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, στη συνάντησή του με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά από το 2004 που δεν έγινε συνάντηση μεταξύ απερχόμενου και νέου πρωθυπουργού, ούτε και παράδοση φακέλλων με εκκρεμότητες τις οποίες θα πρέπει να έχει υπόψιν του ο νέος πρωθυπουργός.
Στις 11 Μαρτίου 2004 ο Κ. Καραμανλής είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την αναλυτική και πλήρη ενημέρωση από τον Κ. Σημίτη, ο οποίος, μάλιστα, του παρέδωσε και συγκεκριμένους φακέλλους, με εκκρεμή ζητήματα.

Τον Οκτώβριο του 2009 η συνάντηση Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου διήρκεσε 40 λεπτά, ενώ και ο Α. Σαμαράς ανέλαβε, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, το 2012.

«Πρωτόγνωρο» γεγονός λένε κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι πρωτόγνωρο ότι δεν υπήρχε κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή, αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, και διαψεύδουν κατηγορηματικά την εκδοχή της ΝΔ.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της απερχόμενης κυβέρνησης.
Το Ποντίκι