Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Επιχείρησαν bank run και πτώση του Χρηματιστηρίου επικαλούμενοι την Alpha Bank

Τη δημιουργία τεχνητού «bank run» και την έξοδο μεγάλων funds από τη χώρα επιχειρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες πρώην τραπεζικά στελέχη τα οποία ωστόσο εμφανίζονται να λειτουργούν στο όνομα των τραπεζών. Βασικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία φαίνεται να παίζει πρώην οικονομικός αναλυτής της Alpha Bank, ο οποίος συναντήθηκε με ξένους οικονομικούς και τραπεζικούς αναλυτές, μερικές ώρες πριν αρχίσει η πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το πρώην στέλεχος της τράπεζας, ο κύριος Μ.Μ, μετέφερε στους ξένους την πληροφορία πως οι ελληνικές τράπεζες παρουσιάζουν ανασφάλεια και...
δεν μπορούν να εγγυηθούν καταθέσεις ή να αποτελούν ασφαλή επένδυση για κάποιον ξένο επενδυτή.

Οι ίδιες πληροφορίες δίνονται τηλεφωνικά και σε επιλεγμένους μεγάλους καταθέτες ως εμπιστευτικές πληροφορίες από το εσωτερικό της τράπεζας.

Ανάμεσα στους αποδέκτες αυτών των κατευθυνόμενων πληροφοριών ήταν και στελέχη της Citi Bank στην Αθήνα, τα οποία μετέφεραν τις "εμπιστευτικές" πληροφορίες στο εξωτερικό

Λίγες ώρες αργότερα, τα funds άρχισαν να αποσύρουν χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες και να πέφτει το Χρηματιστήριο.

Η μεθόδευση σύμφωνα με αναλυτές δεν στοχεύει άμεσα στο ελληνικό κοινό αλλά σε κινήσεις στο εξωτερικό οι οποίες στη συνέχεια θα μεταφερθούν ως κλίμα, πληροφορίες και δημοσιεύματα στην Ελλάδα. Δηλαδή έγινε προσπάθεια να προκληθεί μια αρνητική κατάσταση μέσα από ψεύτικες πληροφορίες  γι’ αυτή την κατάσταση. Οι ξένοι δηλαδή να αποσυρθούν από τις τράπεζες, να πέσει το Χρηματιστήριο και στη συνέχεια το αρνητικό κλίμα να γενικευτεί μέσα από τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν.

Την προσπάθεια αυτή δείχνει να έχει αναστείλει η δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με την οποία δεσμεύτηκε πως δεν θα θιγούν τα συμφέροντα των ιδιωτών στις τράπεζες.

Η τακτική του Μ.Μ, η οποία αποτελεί προφανώς ποινικό αδίκημα, πρέπει ωστόσο να απασχολήσει την ίδια την Alpha Bank της οποίας το όνομα και την αξιοπιστία χρησιμοποιεί το πρώην στέλεχός της. Εν ολίγοις ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Βασίλης Ράπανος πρέπει να προστατεύσει και την τράπεζα και το τραπεζικό σύστημα  και τη χώρα.

Από το koutipandoras

Δείτε και ένα ενδιαφέρον βίντεο που ανήρτησε στην αναδημοσίευση  ο  anemosantistasis