Ένα από τα αντικείμενα συζήτησης στα δελτία ειδήσεων μετά την δεύτερη ψηφοφορία είναι η ψήφος των χρυσαυγιτών. Μοιραία, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση μέμφεται την κυβέρνηση που δέχεται την ψήφο των -πρώην- χρυσαυγιτών (για το «φασίστες» ούτε λόγος). Φυσικά, για να κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που δέχεται τα «παρών».
Το Σύνταγμα μπορεί να γράφει πως για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζονται 200 ή 180 ψήφοι στις αντίστοιχες ψηφοφορίες. Η πρώτη ή η τελευταία διάταξή του είναι που αγνοεί αυτή η κυβέρνηση;
Για τα κανάλια και την κυβέρνηση Σαμαρά, οι...
Το Σύνταγμα μπορεί να γράφει πως για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζονται 200 ή 180 ψήφοι στις αντίστοιχες ψηφοφορίες. Η πρώτη ή η τελευταία διάταξή του είναι που αγνοεί αυτή η κυβέρνηση;
Για τα κανάλια και την κυβέρνηση Σαμαρά, οι...
ψήφοι που αθροίζονται με του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σημασία. Ίσης, εάν όχι μεγαλύτερης αξίας με αυτήν των Μπούκουρα και Αλεξόπουλου.
Η ουσία της «αντιδικίας» που επιχειρεί να περάσει το κυβερνητικό μπλοκ βρίσκει τις ρίζες της στη φωτογραφία της κοινωνίας αυτή τη στιγμή.
Έχουμε συμφωνήσει στα προβλήματα, αλλά όχι στις λύσεις.
Βέβαια, οι επόμενες εκλογές φέρνουν ξεκάθαρη πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ άρα σε μία λύση έχουμε καταλήξει. Αλλά οι συμμαχίες που θα χρειαστεί μία τέτοια κυβέρνηση δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρα πατήματα λόγω του παραπάνω διλήμματος.
Έτσι, με ένα απλό copy-paste οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου διατυπώνουν: «Γιατί όταν μετρώνται τα παρών των χρυσαυγιτών με τους υπόλοιπους δεν τρέχει κάστανο, ενώ όταν μετρώνται με τον Πρόεδρο τρέχει;»
Δεν τρέχει τίποτα, έτσι κι αλλιώς. Οι εκλογές είναι σίγουρες και οι μόνοι που θα τρέχει θα είναι αυτή η περιβόητη «ομάδα συμβούλων Σαμαρά». Μαζί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.
Όμως, για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.
Από τη στιγμή που υπάρχει μόνο ο υποψήφιος της κυβέρνησης υπάρχουν δύο επιλογές. Ή ψηφίζει κάποιος τον υποψήφιό της για να συνεχίσει να κυβερνά και να μην πάμε σε εκλογές. Για οποιονδήποτε άλλο λόγο δηλώνει «παρών».
Άλλωστε, το Σύνταγμα δεν θεωρεί πρόβλημα τη μη εκλογή Προέδρου. Προνοεί, και διαλύει και ανασυστήνει τη βουλή. Το «παρών» αυτό προκαλεί.
«Παρών» για να πάμε σε εκλογές. «Παρών» γιατί δεν πιστεύει τον υποψήφιο. «Παρών» γιατί το σκέφτεται. «Παρών» για να τα πάρει στην επόμενη ψηφοφορία. «Παρών» γιατί δεν πιστεύει στον θεσμό του Προέδρου. Παρών. Πολλά παρών.
Ένα μόνο «Σταύρος Δήμας».
ΥΓ. Όποιος δεν είδε την τοποθέτηση του Κυρίτση το βράδυ της Τρίτης στο Έψιλον έχασε. Δεν είναι η απλότητα και η σαφήνεια με την οποία αποδομεί ο τύπος το επιχείρημα της χρυσαυγίτικης ψήφου.
Είναι ο τρόμος με τον οποίο η Κλίτου βλέπει ένα από τα βασικά κυβερνητικά όπλα για την επόμενη εβδομάδα να ξεχαρβαλώνεται, με αποτέλεσμα να του απαντήσει: «Γιώργο, εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον συλλογισμό σου».
Ετοιμόλογη.
Από Ρεμπελίσκος
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου