Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ένας, δύο, τρεις, πολλοί Σαμαράδες

Ποιος έριξε πρώτος τη βόμβα των ΑΤΜ; Ο Σαμαράς. Ποιος έριξε πρώτος τον πύραυλο του Grexit; Ο Σαμαράς. Ποιος κατηγόρησε πρώτος το αντίπαλο κόμμα ως ακραίο και εξτρεμιστικό, που προσπαθεί συνειδητά -ναι, ναι, έτσι ακριβώς- να καθηλώσει τη χώρα στη φτώχεια και τα Μνημόνια; Ο Σαμαράς. Και ποιος αμόλησε τους σμπίρους -και τις σμπίρες- του να λένε ό,τι τους κατέβει για να τρομάξουν τον κόσμο και να δυσφημήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, κι ας πάει και το παλιάμπελο με την οικονομία; Ο Σαμαράς και πάλι.

Ποιος Σαμαράς; Ο Αντώνης ο πρωθυπουργός. Χθες όμως ένας άλλος Σαμαράς -αδελφός, θείος, ανεψιός; δεν έγινε γνωστό- έβαλε τους κατεργάρηδες στον πάγκο τους. Για να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει μόνο...
ένας Σαμαράς. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο. Αν μάλιστα υπολογίσουμε και έναν λίγο παλιό, ο οποίος είχε ξιφουλκήσει κατά των Μνημονίων, γίνονται τρεις. Αν βάλουμε και τον άλλο, ο οποίος είχε καταγγείλει την κινδυνολογία ως βλαπτική για την οικονομία, γίνονται τέσσερις. Η χώρα δηλαδή διαθέτει αρκετούς Σαμαράδες για να μας σαμαρώσουν όλους.

Τι ανακοίνωσε λοιπόν επισήμως χθες ο άλλος Σαμαράς, ο ειρηνικός ούτως ειπείν; Ότι πρέπει να αποφύγουμε -για το καλό της χώρας...- τις συνέπειες της διχόνοιας, της λάσπης και των ύβρεων. Ότι πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια. Μια κίνηση καταλλαγής με λίγα λόγια. Είπε βέβαια κι ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απαντήσει από τούδε και εις το εξής στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού, φορτώνοντας κατά κάποιον τρόπο το βρισίδι, τη λάσπη και τα διχαστικά στον αντίπαλο. Αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Θεέ μου, πώς κρατάς τα κεραμίδια ξεκάρφωτα, δηλαδή. Διότι δεν είναι είδηση ότι ο αντιμνημονιακός, ο μνημονιακός, ο βομβιστής, ο ειρηνιστής, ο υβριστής, ο καλλίφωνος δεν είναι διαφορετικοί Σαμαράδες. Ένας είναι, που παίζει ρόλους σαν υποδειγματικός καμποτίνος. Καλά που βρέθηκε εκείνη η Βούλτεψη να μας το κάνει λιανά τι εννοούσε ο πολυπρόσωπος με την ειρηνική του ανακοίνωση. Δεν είναι δυνατόν η χώρα που λέγεται Ελλάς να φέρει πρώτο ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, είπε. Δεν είπε δυστυχώς πόσα πόδια πρέπει να έχει ο κάτοικος μιας χώρας για να φορτώνεται τέτοιους και τόσους Σαμαράδες...

Του Θανάση Καρτερού από avgi