Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Εικόνες από το μέλλον

Ο πολιτικός σχεδιασμός της άλλης πλευράς, αν είναι εκλογικός, είναι για γέλια και για κλάματα. Υποτίθεται πως με απειλές, του τύπου «αν δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Μοσκοβισί θα κρατήσει την αναπνοή του», πιέζουν δέκα – δεκαπέντε βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα, δηλαδή να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή τη ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, ενώ τον Οκτώβριο της τον είχαν αρνηθεί, να υποστηρίξουν τα νέα μέτρα σκληρής λιτότητας που συμφώνησαν ο Χαρδούβελης και η Τρόικα, μεταξύ των οποίων είναι και η νέα μείωση του κατώτερου μισθού, και να αφήσουν τον Τρελαντώνη της ΠΟΛΑΝ στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Ευάγγελο – άντε γ@μήɕ⓪υ εργατιά – Βενιζέλο στην αντιπροεδρία μέχρι την άνοιξη του 2016.

Για να… δουλέψει αυτός ο πολιτικός σχεδιασμός...
έχουν επιστρατευτεί πρόσωπα που δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πρόσωπα που πλέον δεν προκαλούν ούτε και φόβο: Ο «τζουτζούκος» κυβερνητικός εκπρόσωπος που θα πάρει θα λεφτά του και θα τα φυγαδεύσει στο εξωτερικό, ο γιός του Μητσοτάκη που το βράδυ στον καθρέφτη του παριστάνει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο Σοφία – όλοι μαζί να φτιάξει το μαλλί – Βούλτεψη που μπερδεύει τα πορτοκάλια με τα ελικοδρόμια, ο Ιωάννης – όλοι μαζί να φτιάξει το μαλλί – Στουρνάρας που προχθές μας απείλησε με μη αναστρέψιμο βλάβη στην ελληνική κοινωνία στην περίπτωση που διώξουμε αυτή τη ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς. Μαζί τους και όλες οι δυνάμεις της κρατικοδίαιτης δημοσιογραφίας που μαζικά πλέον κάνουν δηλώσεις πολιτικής πίστης στη χούντα του Πινοσέτ.

Είναι όμως αυτός ο πολιτικός σχεδιασμός εκλογικός; Αν είναι σε λίγες εβδομάδες θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές, νομίζω όμως πως δεν είναι. Ξέρουν ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός μίας καλής/αριστερής κυβέρνησης είναι δύο πράγματα που θα συμβούν ότι και να γίνει. Αυτό που σχεδιάζουν είναι η επόμενη μέρα και αυτό που τώρα κάνουν είναι εικόνες από το μέλλον. Πηγαίνοντας προς τις κάλπες αυτό θα πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας.