Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας: Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε μονομερείς κινήσεις εκτός κι αν μας υποχρεώσουν να κάμουμε μονομερείς κινήσεις. Ωστόσο πιστεύω ότι κανένας δεν θα μας αναγκάσει να κάνουμε μονομερείς κινήσεις γιατί κανένας δεν θα ωφεληθεί από μία τέτοια κίνηση στην καρδιά της Ευρώπης».

Το παραπάνω μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «διαπραγμάτευση σημαίνει...
ότι θέλουμε μία λύση που θα συμφωνηθεί», συμπληρώνοντας πως «θα επαναδιαπραγματευτούμε το χρέος και τη δανειακή σύμβαση».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως θα ακυρώσει τις πολιτικές λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση εφόσον εκλεγεί, και πως θα διαπραγματευτεί το χρέος με τους διεθνείς δανειστές χωρίς να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, προσθέτοντας -σύμφωνα με το Reuters- ότι δεσμεύεται να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να κόψει ή να σβήσει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού χρέους», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Τα δάνεια από το ΔΝΤ πρέπει να πληρωθούν, ανέφερε, προσθέτοντας πως θα επιδιώξει επέκταση της αποπληρωμής των ομολογών που κατέχει η ΕΚΤ.

Ο κ. Τσίπρας απέκλεισε τυχόν συνεργασία με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. στην παρούσα φάση. Όπως είπε, ευρύτερη πολιτική συναίνεση μπορεί να υπάρξει μετά τις εκλογές.

Από efsyn