Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Εθνική συνεννόηση

Χλώμιασε η κυβέρνηση μετά την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλοι περίμεναν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο από τους 160 βουλευτές, όμως τελικά οι μόνοι που πείστηκαν για την αναγκαιότητα της εκλογής του Σταύρου Δήμα ήταν ο Ψαριανός, ο Λυκούδης και δυο-τρεις ακόμη δεξιοί.

Παρένθεση στη διαδικασία της ψηφοφορίας αποτέλεσε ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή τη φορά ψήφισε το 20% του εαυτού του, ενώ τις επόμενες δύο ψηφοφορίες θα ψηφίσει το 80%. Δηλαδή, σύμφωνα (περίπου) με την ανατομία του ανθρώπινου σώματος, αυτή τη φορά μίλησαν...
τα στερεά και τις επόμενες δύο θα μιλήσουν τα υγρά.

Εκτός από τον στερεό Μελά, υπήρξαν κι άλλες εκπλήξεις στη βραδιά της πρώτης αποτυχημένης εκλογής όπως η άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη για λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών. Κατεύθυνση την οποία ακολούθησαν κι άλλοι νεοδημοκράτες που για μία περίπου ώρα είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός μίλησε ξεκάθαρα κι είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη ψηφοφορία ενώ ακολουθούν άλλες δύο.

Το κακό με τον πρωθυπουργό είναι ότι μια μέρα μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, το Reuters θύμισε σε όλους ότι την απόφαση για να οδηγηθεί σε πρόωρες προεδρικές εκλογές την πήρε αφού πρώτα του έδωσε την άδεια της η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Σαμαράς, μαζί με τον Βενιζέλο, έχουν υπογράψει χαρτί το οποίο λέει ξεκάθαρα ότι θα κάνουν ακριβώς ό,τι λέει το μνημόνιο και τίποτε λιγότερο.

Όμως αυτό έγινε μετά τα Ζάππεια.

Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες καθώς η χώρα οδεύει στον εορτασμό των Χριστουγέννων με μια ακόμη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία παρατείνεται για δύο μήνες το μνημόνιο.

Παράλληλα, δεκάδες βουλευτές καταθέτουν τροπολογίες για ό,τι κατέβει του καθενός στο κεφάλι. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διακοπές αναδασώσεων, αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων, νομιμοποίηση αυθαιρέτων και δωρεάν εργασία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που η βουλή γεμίζει τροπολογίες, έρχονται εκλογές. Άλλωστε, τον Απρίλιο του 2012 και λίγο μετά την ανακοίνωση του Λουκά Παπαδήμου ότι πάμε σε εκλογές, μέσα σε μια εβδομάδα κατατέθηκαν 112 τροπολογίες. Αυτή τη στιγμή είμαστε στις 80-και-βάλε, οπότε είναι πολύ πιθανό μέχρι την πρωτοχρονιά να σπάσουμε το ρεκόρ του 2012.

Κατά τα άλλα το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη επιλογή των καναλιών και των μεγάλων εφημερίδων.

Η αλήθεια είναι ότι έχει έρθει επιτέλους η ώρα όλοι οι Έλληνες να συνεννοηθούν.

Εθνικά.

Και ο άστεγος, και ο Λάτσης.

Για το καλό της Ελλάδας!