Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

«Το πολίτευμα θέλει τον δεκανέα του»!

Η πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και να δηλώσει ότι το Ποτάμι υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου, από αυτή τη Βουλή με ισχυρή πλειοψηφία και ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Νοέμβριο 2015 πραγματικά ξάφνιασε. Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο πρόεδρος κόμματος που βρίσκεται εκτός Βουλής να ζητάει μετ’ επιτάσεως να μην γίνουν εκλογές. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται στα δημοσκοπικά ντουζένια του…

Για ποιο ρόλο προαλείφεται ο...
Σταύρος Θεοδωράκης;
Θα γίνει «δεκανίκι»της συγκυβέρνησης;
«Μαξιλάρι ασφαλείας» του συστήματος σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
Ή μήπως είναι το κόμμα-καταλύτης για την ανασυγκρότηση της νέας Κεντροδεξιάς;
Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν συναντήθηκε τελικά με τον Αλέξη Τσίπρα;
Τι πραγματικά πρεσβεύει ο Σταύρος Θεοδωράκης;
Ποιοι στηρίζουν το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και γιατί;
Γιατί υπήρχε διαφωνία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον για τη συνάντηση Σαμαρά-Θεοδωράκη;
Τι λένε στο ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το «Ποτάμι»;

Διαβάστε στο UNFOLLOW 36 (τεύχος Δεκεμβρίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα: «Τον χρηματοδοτούν όλοι οι επιχειρηματίες από λίγο. Τον στηρίζουν όλοι οι μεγαλοεκδότες από λίγο. Κι ο ίδιος δεν εκτίθεται με κανέναν. Είναι ο απαραίτητος «τρίτος», ο μπαλαντέρ, που έπρεπε να δημιουργήσει το σύστημα της διαπλοκής επιχειρηματιών και καναλαρχών για να μπορεί να «ελέγξει» την κατάσταση σε περίοδο πολιτικής κρίσης και αστάθειας. Είναι αυτό που λέμε «κόμμα-καταλύτης» πολλών χρήσεων…»

Διαβάστε στο UNFOLLOW 36 (τεύχος Δεκεμβρίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα:  «Το πολίτευμα θέλει τον δεκανέα του», άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.
Από τη Σίβυλλα