Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Δεξιοί, εξαρτημένοι, γυρολόγοι

Δεξιοί, εξαρτημένοι, γυρολόγοι

Με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι υποψήφιοι οι μέχρι πρότινος ανεξάρτητοι Μίκα Ιατρίδη, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Νταβρής και Γιώργος Κασαπίδης, αφού κι οι τέσσερις στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πρώτη απορία που θα διατύπωνε κάποιος καλοπροαίρετος πολίτης στο άκουσμα αυτής της είδησης είναι βάσει ποιού σκεπτικού βουλευτές που το 2012 είτε αυτοπροσδιορίζονταν ως αντιπολιτευόμενοι είτε διαφοροποίησαν τη στάση τους...
από την κυβέρνηση πάνω σε καίρια ζητήματα, αποφασίζουν τώρα να υπηρετήσουν την εφαρμοζόμενη πολιτική του Αντώνη Σαμαρά. Κανείς τους δεν έχει δώσει πειστική πολιτική απάντηση σε αυτή τη λογική απορία κι ως εκ τούτου, κάποιος μπορεί να πιστέψει πως οι "ανεξάρτητοι" είναι εξαρτημένοι από την επιθυμία τους να επανεκλεγούν, με τα πολιτικά προτάγματά τους να επιδεικνύουν χαρακτηριστική "προσαρμοστικότητα". Πάμε να τους δούμε έναν – έναν.

Ο Γιώργος Κασαπίδης εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Κοζάνης το 2004 με τη Νέα Δημοκρατία. Το Νοέμβριο του 2012 διεγράφη επειδή δεν ψήφισε το πολυνομοσχέδιο μέτρων 18,9 δις. ευρώ που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο τον Ιανουάριο του 2014 είχε δηλώσει στα «Παραπολιτικά» «στρατιώτης του κόμματος»: «Ποτέ δεν έφυγα από το κόμμα της Ν.Δ. και επί της ουσίας ούτε από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Αν θέλει η Νέα Δημοκρατία μπορεί να θεωρήσει τη διαγραφή μου ως μη γενόμενη οποιαδήποτε στιγμή και μάλιστα χωρίς να με ρωτήσει». Σήμερα και με συμφωνημένο το πακέτο σκληρών μέτρων με το μέιλ Χαρδούβελη στην τρόικα, ο κ. Κασαπίδης δηλώνει στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιώργος Κασαπίδης στο βήμα της Βουλής

Ο Γιώργος Νταβρής εξελέγη βουλευτής Πατρών το 2012 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά τώρα θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη γενέτειρά του την Άρτα. Αφορμή για τη διαγραφή του από τον Πάνο Καμμένο τον Ιανουάριο του 2014 ήταν μια αδικαιολόγητη απουσία του από συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Μετά τη διαγραφή του είχε κατηγορήσει τον Πάνο Καμμένο ότι έχει μετατρέψει τους ΑΝ.ΕΛ σε αρχηγικό κόμμα ενώ είχε αντιταχθεί στην ένταξη «τραβεστί μνημονιακών». Ένα χρόνο μετά αυτός γίνεται στρέιτ… μνημονιακός ως υποψήφιος με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Γιώργος Νταβρής στο βήμα της Βουλής

Η Μίκα Ιατρίδη εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου το 2009 με τη Νέα Δημοκρατία. Διεγράφη το Φεβρουάριο του 2012 όταν δεν ψήφισε το Μνημόνιο 2 και μπήκε στην Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ από τους οποίους έφυγε μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με την εξής ασαφή αιτιολόγηση: «Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά». Στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Κομβικό σημείο στην πολιτική της διαδρομή αποτελεί η άρνηση της να ψηφίσει όλα τα Μνημόνια, μένοντας σταθερή στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στους συμπατριώτες της και πιστεύοντας, όπως αποδείχθηκε και από τις εξελίξεις, ότι η χώρα θα υποστεί δραματικό πλήγμα». Στις 25 Ιανουαρίου θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία των μνημονίων. Υποθέτουμε πως κατά την κα. Ιατρίδη το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά ανταποκρίνεται πλέον στα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας…
Η Μίκα Ιατρίδη με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά το τέλος της συνάντησης που επισημοποίησε την επιστροφή της στη ΝΔ.

Ο Κώστας Γιοβανόπουλος εξελέγη βουλευτής στην Κοζάνη το 2012 με τους αντιμνημονιακούς Ανεξάρτητους Έλληνες. Ανεξαρτητοποιήθηκε το Μάρτιο του 2014 μαζί με τη Χρυσούλα Γιαταγάνα, εκδίδοντας μια γενικόλογη ανακοίνωση από την οποία κρατάμε το στομφώδες: «από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης». Τώρα ο κ. Γιοβανόπουλος θα πολεμήσει στο πλευρό του ... αντιστασιακού Αντώνη Σαμαρά.
Ο Κώστας Γιοβανόπουλος με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντηση όπου επισημοποιήθηκε η συνεργασία τους.

Από το koutipandoras