Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Στο διάολο!

Λέει η προπαγάνδα των υποστηριχτών αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς πως το κλίμα της… πολιτικής αστάθειας και η προοπτική η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή ο Κόσμος της Εργασίας και τα κατώτερα μεσαία στρώματα, να επιλέξει στις εκλογές που έρχονται το «ατύχημα», δημιουργούν σοβαρές οικονομικές αναταράξεις.

Η πρώτη ανατάραξη, σύμφωνα με την προπαγάνδα της άλλης πλευράς, έχει να κάνει με την…
αποχώρηση των κερδοσκοπικών επενδυτικών κεφαλαίων από την Ελλάδα, ιστορία για την οποία μάθαμε πολλές λεπτομέρειες τις τελευταίες μέρες. Νομίζω πως μπορούμε όλοι και όλες να συμφωνήσουμε στ’ ότι αυτή είναι μία καλή είδηση. Αν οι κερδοσκόποι θέλουν να μας… αποχωριστούν αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο. Τον πούλο, στο διάολο!

Όσο πλησιάζει η ώρα που αυτή η χώρα θα αποκτήσει μία καλή/αριστερή διακυβέρνηση τόσο εντείνεται και η αγωνία ενός συστήματος που καταρρέει. Ας θυμηθούμε πως μέχρι πριν από λίγα χρόνια, μέχρι την άνοιξη του 2011, ο πλέον «πετυχημένος Έλληνας» ήταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που μέσα από την Proton Bank χρηματοδοτούσε και διευκόλυνε με δάνεια λίγο/πολύ όλα τα κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια που είχαν ρίξει άγκυρα στην Ελλάδα.

Η απόσταση από την αγωνία στον πανικό δεν είναι μεγάλη, ιδιαίτερα αν από τώρα η Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο δεσμευτεί πως όλα θα έρθουν στο φως (Siemens, μίζες και βάλε κι εσύ ότι θες) και ότι η δικαιοσύνη θα αναγκαστεί να κάνει τη δουλειά της. Δεν μπορεί, μιας και το έφερε η συζήτηση, το ΣΔΟΕ να «κρατάει» υποθέσεις επειδή πέφτουν πάνω σε φίλους του κ. Βενιζέλου. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Θα αλλάξει.

Το «ατύχημα», όπως το περιέγραψε τις προάλλες ο Σαμαράς, έχει εντελώς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, μία τεχνική εταιρία που έστησε με κάποιον υπουργό ένα συγκεκριμένο έργο για να μην το κάνει και για να πάρει, επειδή δεν θα κάνει το έργο, αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προφανώς και θα πάθει μεγάλο «ατύχημα» αν τα καθίκια της Ενωμένης Δεξιάς χάσουν τη διακυβέρνηση του τόπου.

Να στο πω αλλιώς, οι μέρες μας έφτασαν, θα έχει συγκρούσεις, θα γίνει της τρελής, αλλά οι μέρες της αφθονίας τους τελειώνουν. Και 180 θα είναι οι ώρες τους.