Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ηνωμένες Πολιτείες Κούβας

Ομπάμα και Κάστρο τα βρήκαν, γιατί είπαν ότι εδώ θα τα βρουν
Τσίπρας-Σαμαράς στην τρίτη ψηφοφορία κι ας κάνουν τώρα τάχα μου
 ότι ετοιμάζονται για εκλογές. Κι έτσι έγινε η μεγάλη κολεγιά.
Oμπάμα και Κάστρο τα βρήκαν, γιατί είπαν ότι εδώ θα τα βρουν Τσίπρας-Σαμαράς στην τρίτη ψηφοφορία κι ας κάνουν τώρα τάχα μου ότι ετοιμάζονται για εκλογές. Κι έτσι έγινε η μεγάλη κολεγιά.

♦ Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η συμφιλίωση; Τέρμα τα πούρα από την Αβάνα που ξέραμε μέχρι τώρα. Πούρα Ομπάμα, πια.

♦ Από την άλλη πλευρά γίνονται πολλές παραχωρήσεις:

1. Τα Οσκαρ θα γίνουν φέτος στην Κούβα και στους νικητές θα απονεμηθούν χρυσά αγαλματίδια που...
θα απεικονίζουν τον Φιντέλ Κάστρο.

2. Στην Κούβα θα μεταφερθούν και θα στηθούν το Αγαλμα της Ελευθερίας, ο Λευκός Οίκος και βέβαια το περίφημο οβάλ γραφείο που είχε και άμεση σχέση με τα πούρα.

♦ Το πολίτευμα των Ηνωμένων Πολιτειών Κούβας προσανατολίζεται να είναι όμοιο με την Ελλάδα. Δηλαδή Προεδρία της Δημοκρατίας, με πιθανότερο πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα, αν αποδεχτεί την πρόταση.

♦ ΗΠΑ και Κούβα θέτουν μία προϋπόθεση. Να συμμετέχει στην περίπτωση Δήμα ισοβίως σε όλες τις ψηφοφορίες ο Μελάς. Το τι γέλιο έγινε στις (πρώην) δύο χώρες με τον Μελά δεν περιγράφεται. Σταμάτησαν τους πανηγυρισμούς, για να δουν έξω από την ελληνική Βουλή τις σουρεαλιστικές δηλώσεις για το 20%-80%.

♦ Η Μέριλ Στριπ ζήτησε τα δικαιώματα της ζωής του Μελά για να τον υποδυθεί στη νέα ταινία της που θα σαρώσει στα κουβανοαμερικανικά Οσκαρ.

♦ ΗΠΑ λοιπόν και Κούβα τα βρήκαν ύστερα από 50 χρόνια έντασης, που δεν μιλούσαν καν. Το ρεκόρ τους απειλείται μόνο από τους Σαμαρά-Τσίπρα που δεν μιλάνε 6 μήνες και το πάνε, λέγεται, για 51 χρόνια.

♦ «Λέγεται», γιατί εδώ σας πληροφορούμε ότι θα τα βρουν στην τρίτη ψηφοφορία, γιατί κανένας δεν θέλει την καυτή πατάτα και το δροσερό αγγούρι των νέων μέτρων.

♦ Καυτή πατάτα φαίνεται ότι είναι και το πρωτάθλημα, γιατί χάνουν συνέχεια ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός και χθες γίνανε ρεζίλι στα Γιάννινα και στην Ξάνθη.

♦ Την Κούβα ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος και την Αμερική ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Συνέπεσε δε την ημέρα της ιστορικής συμφωνίας ο 97χρονος Κ. Μητσοτάκης να καλέσει τον Π. Καμμένο να του δώσει ψηφοδέλτιο για τις προεδρικές εκλογές, αποδεικνύοντας έτσι ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά ούτε σώζεται με τίποτα.

♦ Αρα: Ευτυχώς που έσκασε το θέμα με την Κούβα γιατί δεν αντέχονται άλλο οι συζητήσεις-παπαρολογίες για τις προεδρικές εκλογές. Εμετός. Το σοβαρότερο που έγινε ήταν το παλτό της Ραχήλ Μακρή που μύριζε ο Ψαριανός και χασκογελούσε. Το μπουφάν που φοράει ο ίδιος 3 χρόνια ολημερίς, δεν το μυρίζει που βρομάει και ζέχνει και τον αντέχει μόνο ο Τατσόπουλος.

♦ Μπορεί να λέγαμε και για το δυνατό ρουφηχτό φιλί Ζαρούλια - Μιχαλολιάκου στη Βουλή, που θα πάρει βέβαια το βραβείο στα αμερικανοκουβανικά Οσκαρ. Τέτοιο φιλί ούτε ο Κλαρκ Γκέιμπλ και η Σκάρλετ ο χάρος στο «Οσα παίρνει ο Ανεμος της Χρυσής Αυγής».

♦ Μπορεί να λέγαμε επίσης για τον υπάλληλο της Βουλής που γλίστρησε στα σκαλοπάτια και τον έσωσε από τα χειρότερα ο Σαμαράς. Χιλιάδες φορές μάς έχει πει ο Σαμαράς ότι μας έχει σώσει και δεν τον πιστεύαμε. Αυτή τη φορά όμως τον πιστέψαμε γιατί έσωσε τον υπάλληλο της Βουλής λάιβ.

Λάκης Μπέλλος από efsyn