Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Καθυστερήσεις» παίζει η τρόικα

Nέα καθυστέρηση, τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, για τον ερχομό της τρόικας στην Αθήνα.

Στην τηλεδιάσκεψη των δανειστών της Ελλάδας που έγινε σήμερα (Τρίτη), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επέμεινε στις ενστάσεις του απέναντι στις ελληνικές προτάσεις για το δημοσιονομικό κενό, ζητώντας ταυτόχρονα περισσότερες διευκρινίσεις για τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το email που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, είναι...
γεμάτο κενά και συνεπώς, χρήζει περισσότερης συζήτησης. 

Συνεπώς, είναι πολύ πιθανόν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Eurogroup που θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία με τους δανειστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα καθυστέρηση ενέχει τον κίνδυνο πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση. Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι ακόμα κι αν επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες η σύγκλιση με τους δανειστές, είναι πιθανόν να «είναι αργά για να καταφέρει η κυβέρνηση να την προβάλει ως ικανοποιητική στους βουλευτές και στον κόσμο». Ουσιαστικά, το κυβερνητικό επιτελείο φοβάται μία έκρηξη των βουλευτών αν δεν υπάρξει «μια λογική» συμφωνία μέχρι την Κυριακή.

Από efsyn