Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Α. Τσίπρας: Ο Σαμαράς στήνει με φίλους του επιχειρηματίες bankrun

Αποδέκτης πληροφοριών είχε γίνει η Κουμουνδούρου τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες -όπως πληροφορείται το theTOC.gr.- κυβερνητικοί παράγοντες συζητούσαν ακόμη και το ενδεχόμενο πρόκλησης τεχνητού bank run.

Η πρωινή δήλωση Βούλτεψη έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πριν λίγο, σε έκτακτη σύσκεψη  στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του επικοινωνιακού επιτελείου, υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι «ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει ban krun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου...
να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου. Έχουν, όμως, γνώσιν οι φύλακες. Όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν».

«Επικίνδυνος ο Σαμαράς»

Για τον πρωθυπουργό είπε ακόμη πως «είναι πια επικίνδυνος για τη χώρα. Δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας. Έχει υιοθετήσει τη λογική: ‘Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων’».
Για τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου ειδικότερα διαπίστωσε ότι  «προαναγγέλλει πιστωτικό γεγονός λόγω εκλογών», κατηγορώντας την ότι «υπονομεύει αδίστακτα τη δημοκρατία».

Ταυτόχρονα στην τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επικρίθηκε η στάση κυβέρνησης και τρόικας, οι οποίοι «αφού συμφώνησαν σε όλα τα νέα σκληρά μέτρα, τώρα από κοινού μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Προεδρικής εκλογής».

Όμως, «όσες μεθοδεύσεις κι αν επιχειρήσουν δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν», ήταν το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα.

Του Νίκου Παπαδημητρίου από thetoc