Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πιο χαμηλά και από τη χαμηλότερη προσδοκία τους – «Κόλλησαν» στους 160

Χωρίς την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας έληξε η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή.

Πέραν των 155 κυβερνητικών βουλευτών, μόνο πέντε (5) ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψήφισαν την υποψηφιότητα Δήμα. Πρόκειται για τους Σπ. Λυκούδη, Γρ. Ψαριανό, Γ. Νταβρή, Χρ. Αηδόνη και Κατερίνα Μάρκου τους οποίους συνεχάρη δημόσια ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εξερχόμενος από τη Βουλή, ο οποίος πάντως δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση του για το χθεσινό αποτέλεσμα, καλώντας και τους υπόλοιπους βουλευτές να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Η... ψυχρολουσία για την κυβέρνηση ήρθε από τους ανεξάρτητους βουλευτές Π. Μελά και Ι. Κουράκο, τους οποίους το Μέγαρο Μαξίμου υπολόγιζε στις θετικές ψήφους. Πάντως, ο κ. Μελάς ανακοίνωσε μετά τη ψηφοφορία ότι στις άλλες ψηφοφορίες θα είναι προς θετική κατεύθυνση! Δικαιολόγησε μάλιστα τη στάση του με μία ... απίστευτη δήλωση:...
«Είχα πει ότι 80% είμαι υπέρ, σήμερα (χθες) υλοποίησα το 20%».

Αναλυτικά, υπέρ της υποψηφιότητας του Στ. Δήμα ψήφισαν 155 βουλευτές, 135 ψήφισαν «παρών» (δεν προβλέπεται αρνητική ψήφος στη διαδικασία) ενώ απουσίαζαν πέντε βουλευτές: οι ανεξάρτητοι Γ. Κασαπίδης λόγω του θανάτου του πατέρα του και o K. Γιοβανόπουλος, ο οποίος συνόδευε τον κ. Κασαπίδη, οι πρώην Χρυσαυγίτες Στ. Μπούκουρας (που αποφυλακίστηκε σήμερα) και ο Χρ. Αλεξόπουλος καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά, η οποία με επιστολή της δήλωσε πως ψηφίζει «παρών» αλλά η ψήφος της δεν προσμετράται.

Το χθεσινό αποτέλεσμα έδειξε ότι η υποψηφιότητα Δήμα δεν έχει σημαντική διείσδυση στους ανεξάρτητους βουλευτές ενώ δείχνει να μην έχει επιρροή στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που αποτελούν τις «δεξαμενές» για την Προεδρική εκλογή. Δείτε όλο το χρονικό της ψηφοφορίας ΕΔΩ.

Η επόμενη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.

Από το Ποντίκι