Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Περί δημοσκοπήσεων και πολιτικών αναλυτών (Βίντεο)

Του Γ.Γ.

Προσωπικά δεν έχω σε καμιά εκτίμηση τα παρουσιαζόμενα ευρήματα των δημοσκοπήσεων καθώς και τις εκτιμήσεις των λεγομένων πολιτικών αναλυτών. Και πώς θα γινόταν διαφορετικά όταν βλέπεις χθεσινή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα  tvxs τον Σύριζα να προηγείται 10% της Ν.Δ και όταν διαβάζεις άλλη δημοσκόπηση σήμερα –στον Ελεύθερο Τύπο- που θέλει την διαφορά να περιορίζεται στο 0,4%; 

Εκει πια που παραδίδεσαι αμαχητή είναι όταν διαβάζεις τις βαρύγδουπες εκτιμήσεις κάποιων πολιτικών αναλυτών που σου δίνουν την αίσθηση ότι ζούνε σε άλλη χώρα. Και στην...
προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στον στενό συνεργάτη του Γ. Πρετεντέρη, σε ένα άτομο που χρημάτισε για ένα φεγγάρι, αρχές δεκαετίας του ’90. γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.  Τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Είναι δυνατόν αυτό το άτομο που λογικά θα έπρεπε να έχει μια επαφή με την πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας να βγαίνει και να δηλώνει στην αμερικανική εφημερίδα New York Times ότι το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του ΓΑΠ (ενός ατόμου απ' τα ποιο μισητά στην ελληνική κοινωνία) θα συγκεντρώσει εκλογικό ποσοστό της τάξης του 10%; Κάτι τέτοιο ακόμα και ο Φίλιππος Σαχινίδης θα δίσταζε να το ισχυριστεί.

«Αν και ο κ. Παπανδρέου δεν έχει δηλώσει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ότι θα προσπαθήσει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοδωρικάκος, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον κ. Παπανδρέου θα λάβει 4 με 5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 5% που οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δίδουν τώρα στο ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Βενιζέλο», αναφέρει συγκεκριμένα η αμερικανική εφημερίδα.

Τώρα θα πείτε γιατί πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ πληρώνουν εταιρίες δημοσκοπήσεων και πολιτικούς αναλυτές, αφού είναι αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις και οι πολιτικές εκτιμήσεις τους.  Βγάλτε εσείς το συμπέρασμα.