Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Το τελευταίο ευρώ στο Παρίσι

Ποιο είναι το καλύτερο ταξίδι για ένα ερωτευμένο ζευγάρι, που είναι ή υποτίθεται ότι είναι σε κρίση; Το Παρίσι βέβαια. Εκεί θα συναντηθούμε με την τρόικα. Έχει ξαναγίνει αυτό το ταξιδάκι κι είχε αναστενάξει ο Σηκουάνας.

Η γαλλική πρωτεύουσα είναι πασίγνωστη, εκτός των άλλων, και από τη φωτογραφία που βλέπετε. Είναι σκηνή από το κλασικό κινηματογραφικό έργο «Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι», με τον Μάρλον Μπράντο και τη Μαρία Σνάιντερ. Δεν είναι βέβαια η ΟΝΝΕΔίτισσα με τις εκρηκτικές...
αναλογίες και απόψεις, αλλά τρώγεται.

Και λέω «τρώγεται» γιατί αυτή είναι η περίφημη σκηνή με το βούτυρο. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα μιλήσει βέβαια με τους τροϊκανούς για το βούτυρο και θα πει ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο λίπος να κάψει και θα αναφερθεί ότι πρέπει να φύγει η τρόικα, τάχα μου.

Γι’ αυτό πήγε άλλωστε και ο Χαρδούβελης, που ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά το θέμα με το βούτυρο γιατί όλοι έχουμε γίνει ψωμί με βούτυρο στις ορέξεις του.

Το ταξίδι θα ονομαστεί «Το τελευταίο ευρώ στο Παρίσι» και βλέπουμε στη φωτογραφία σκηνή από το τρέιλερ της συζήτησης δανειστών-ελληνικής πλευράς.

Λάκης Μπέλλος
από efsyn