Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Φυτώριο φασισμού η σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ (Ηχητικό)

Εχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που υπήρξε δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow –το υπέγραφαν η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενέκος- με τίτλο  Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ: «Φυσικά είμαστε φασίστες. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;».
Στο αποκαλυπτικό αυτό δημοσίευμα η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ και πρώην σύμβουλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί Χρήστου Παπουτσή Αναστασία Τσουκαλά καταθέτει τις εμπειρίες της από τις διαλέξεις που παρέδωσε στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα πριν από ένα χρόνο. Το θέμα...
των διαλέξεων ήταν ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.

Η καθηγήτρια είχε μείνει άναυδη με τις φασιστικές αντιδράσεις των δόκιμων αξιωματικών και  όταν ολοκλήρωσε τον κύκλο των διαλέξεών της, κατήγγειλε τα έκτροπα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
«Την 1 η Απριλίου 2014, με πήραν τηλέφωνο στο Παρίσι από την ΕΛ.ΑΣ για να μου ανακοινώσουν ότι διεξαγόταν ΕΔΕ για τα έκτροπα του Μαρτίου 2013 και ότι με καλούσαν να καταθέσω», διαβάζουμε να λέει στο δημοσίευμα.

Τι συνέβει από κει και πέρα; Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε χτες στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλους και της Κατερίνας Ακριβοπούλου στον Real fm