Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Η τρόικα θα επιστρέψει μόλις η Ελλάδα εμφανίσει Πρόεδρο

Σάλος έχει ξεσπάσει στον διεθνή τύπο από το τυπογραφικό λάθος της ανακοίνωσης της τρόικα σχετικά με την επιστροφή της στην Ελλάδα. Εδώ και ημέρες φαίνεται πως η τρόικα δεν ψήνεται να επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα, γι’ αυτό και τον τελευταίο καιρό την έχει παρακαλέσει δημόσια ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Σταύρος, ο Τζήμερος, ο Αλαφούζος, ο Μπόμπολας, ο Ρέμος, ο Βαλάντης, οι τρεις Χάριτες και οι Αδελφοί Κατσάμπα.

Τελικά σήμερα κυκλοφόρησε μία ανακοίνωση που έλεγε πως η τρόικα θα επιστρέψει όταν...
θα υπάρξει πρόοδος.

Ωστόσο, από το επιτελείο του πρωθυπουργού Οικονομικών διαμηνύουν πως πρόοδος υπάρχει. Πολύ πρόοδος.

Νέο ασφαλιστικό, απολύσεις δημοσίων, μειώσεις στους μισθούς δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις, ρύθμιση κόκκινων δανείων.

Με τα μέτρα που θα ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε κάνει τόση πρόοδο που θα μας πιάσει ζαλάδα.

Γι’ αυτό και δεν είναι λογικό η τρόικα να ζητά πρόοδο.

Το μυστήριο ανέλαβε να λύσει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που έχει περάσει από τις κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή, Γιωργάκη, Παπαδήμου, κάθε Πικραμένου και Σαμαρά και δεν τον έχει κουνήσει κανείς.

Η τρόικα δεν ήθελε να πει πρόοδος. Ήθελε να πει πρόεδρος.

Πρόεδρο θέλει η τρόικα. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γιατί εάν δεν δει Πρόεδρο, τότε σημαίνει πως αυτή η συνάντηση της με τον Σαμαρά, τον Γκίκα και τον Βενιζέλο μπορεί να είναι και η τελευταία. Και θα της λείψουν πολύ της τρόικα οι φίλοι της.

Γιατί μέχρι η τρόικα να δει Πρόεδρο, θα καθυστερεί η αξιολόγηση. Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, θα καθυστερεί και η τελευταία δόση του παρόντος προγράμματος. Όσο καθυστερεί η τελευταία δόση του παρόντος προγράμματος, θα καθυστερούν και οι ανακοινώσεις για το νέο πρόγραμμα. Και όσο καθυστερούν οι ανακοινώσεις για το νέο πρόγραμμα, θα γίνουν μια χαρά εκλογές.

Λίγο πριν την έξοδο από τα μνημόνια!

Χαζοί είναι να κάνουν εκλογές μετά από τις ανακοινώσεις για το νέο πρόγραμμα;

ΥΓ. Πάντως, νομίζω πως ήρθε η ώρα με τη σειρά μου να καταθέσω την δική μου πρόταση για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η καλύτερη λύση θα ήταν ο Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ισχυρή προσωπικότητα, κοσμοπολίτης, άνθρωπος που εμπιστεύονται οι αγορές και οι εταίροι, λατρεύει και την Ελλάδα (τόσο πολύ που τη διοικεί εδώ και τρία χρόνια).

Εντάξει μωρέ, είναι λίγο Γερμανός. Ε και; Γιατί, η κυβέρνηση που έχουμε είναι ελληνική;