Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Δεν θέλει εκλογές ο Σαμαράς, επειδή "φοβούνται οι αγορές"...

Απέρριψε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, για σύγκλιση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο τον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών και την αναζήτηση συναίνεσης για το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κ. Παπούλια, δικαιολόγησε τη στάση του ισχυριζόμενος ότι τις πρόωρες εκλογές "δεν τις επιθυμούν οι πολίτες και τις φοβούνται οι αγορές". Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές, ώστε να εκλεγεί...
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την παρούσα Βουλή.

Νωρίτερα, μετά την ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών Νίκου Δένδια και Κώστα Σκρέκας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό επανέλαβε τη θέση του, για την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. "Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν, έχουν αφήσει ίχνη. Νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση" είπε ο κ. Παπούλιας, κάτι που είχε τονίσει και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο κ. Σαμαράς σημείωσε: "Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο".

Της συνάντησης Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού, προηγήθηκε η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών, Νίκου Δένδια και Κώστα Σκρέκα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ούτε το ΠΑΣΟΚ θέλει εκλογές...

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο απορρίπτει μετά βδελυγμίας τις πρόωρες εκλογές. Σε σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει:

"Ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές και μικροπολιτικές του σκοπιμότητες δεν διστάζει να απαξιώσει και να υποτιμήσει τη συνταγματική νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές αλλά εθνική σταθερότητα, για να αλλάξει σελίδα και να πετύχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την οικονομική της ανάπτυξη με κοινωνική ευαισθησία".

Φωτο: Eurokinissi
Απο avgi