Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ζητούν συναίνεση στην αποτυχία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Τη λύση διεξόδου θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας 
Ως ένα από τα τελευταία χαρτιά του κ. Σαμαρά ερμηνευόταν η κίνησή του να επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο Δευτέρα και μέσω αυτής, ως εικάζεται, να επιδιώξει να πιεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν αρνητής της αναγκαίας συναίνεσης. Πρόκειται για μια περισσότερο επικοινωνιακή πρωτοβουλία, παρά μια παρέμβαση που αναζητεί λύση για τα αδιέξοδα...
που έχουν συσσωρευθεί.

Ο Αλ. Τσίπρας, αντίθετα, από την πλευρά του, θα επιχειρηματολογήσει ότι μήτρα των μεγάλων αδιεξόδων που ζει η χώρα είναι η πολιτική που υλοποιείται από το 2010, καθ’ υπαγόρευση της τρόικας και τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επομένως, αρχή της λύσης και άρσης του αδιεξόδου είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Κανείς δεν δικαιούται να τρομοκρατεί το λαό αποκόπτωντάς τον από τη δυνατότητά του, μέσω της ετυμηγορίας του, να ορίσει τους όρους διεξόδου και τις πολιτικές δυνάμεις που θα αναλάβουν αυτή την ευθύνη.

Ως μέτρο ειλικρίνειας αυτής της επιλογής της ΝΔ θα πρέπει να θεωρηθεί η τοποθέτηση του ίδιου του πρωθυπουργού στη γιορτή για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ, που αναφερόμενος σε νέους ανθρώπους χρησιμοποίησε όρους που μάλλον δεν έχει χρησιμοποιήσει άλλος πρωθυπουργός, ως τώρα, της χώρας [«Λίγα θρασίμια που ούτε η οικογένειά τους τους έδωσε αγωγή, ούτε η πολιτεία φρόντισε να τους διδάξει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας: να σέβεσαι τους νόμους»].

Από epohi