Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ο καθείς θα πάρει τη δόση του!…

Είδαν οι ειδικοί ότι χρήζουν άμεσης οικονομικής δόσης για να τα έχουν καλά με τους όξω από ’δω και χωρίς πολλά-πολλά κατέθεσαν, πρόχειρα μεν, αλλά με πλατειά χαμόγελα δε τη δική μας δόση. Το όνομα αυτής είναι «Προϋπολογισμός του 2015».

Τι ωραίο που είναι να έχεις ένα πειραματόζωο και μέσω αυτού να προσπαθείς να κάνεις καλύτερη τη δική σου ζωή. Τι εύκολο που είναι να παριστάνεις το “γιατρό” και να δίνεις “φάρμακα” στους άλλους δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακί@ν που...
-μάλλον- βαράει όλες τις πλευρές.

Τέτοια εποχή πέρυσι ακούγαμε από τους ειδικούς, ότι τον Ιούνιο του 2014 βγαίνουμε από το μνημόνιο, ότι μπαίνουμε σε άλλη εποχή, θα φύγει ουσιαστικά η Τρόικα και γενικά ότι θα πάμε καλά.

Αν η επίδραση του φάρμακου που μας είχαν σερβίρει δεν έχει εξασθενίσει, τώρα θα πρέπει να έχουμε τη χαρά του μαστουρωμένου που περιμένει γελαστός να του ρίξουν και την επόμενη δόση.

Μας έχουν πει ότι νέους φόρους δε θα βάλουν και τους πιστεύω. Πρέπει να πιστεύουμε αυτούς που φροντίζουν για μάς γιατί αν χαθεί η εμπιστοσύνη, πως θα πάρουμε το καλό “φάρμακο” που τους βολεύει; Αν δεν το δεχτούμε, θα αρχίσουν μετά οι παρενέργειες και θα πάνε στράφι οι μέχρι στιγμής -οπίσθιοι- πόνοι μας.

Τώρα, αν τυχόν κάνουν έμμεσες αυξήσεις σε διάφορα πράγματα και τις ονομάσουν διορθωτικές, στοχευόμενες, μη οριζόντιες κινήσεις που είναι απαραίτητες για να σωθούμε μια και είμαστε -μονίμως- στην ουρά, θα παίξουμε πάλι το ρόλο του πειραματόζωου;

Δυστυχώς ναι…

Όσο αντέχει το θύμα, ο θύτης θα κάνει πάντα τη δουλειά του.

Έρχονται μεγάλες σφαλιάρες…

Μία από αυτές, είναι το «οκ» που έχουν πάρει οι τράπεζες από την κυβέρνηση να πουλήσουν στα ξένα «κοράκια» τα ενυπόθηκα δάνεια των Ελλήνων. Ακολουθούν κι άλλες…

Το στικάκι λοιπόν του προϋπολογισμού που έδωσε ο κος Χαρδούβελης στον Πρόεδρο της Βουλής κο Μεϊμαράκη, περιέχει μόνο καλούς δείκτες για την οικονομία αλλά και ένα νέο στυλ που αντικατοπτρίζει το εξαιρετικό περιεχόμενό του.

Έκανα που λέτε μία καλή μεγέθυνση στο επίμαχο στικ, για να φανεί καλά το design που επιμελήθηκαν οι ειδικοί για εμάς.

Αν δεν έχουμε σκοπό να αρνηθούμε την είσοδό του στο… πισί μας, όσο πιο χαλαρά καθίσουμε να μας το βάλουν και χωρίς φυσικά αντιιό, τόσο καλύτερα θα κάνει τη δουλειά του και θα το ευχαριστηθούμε κιόλας, την υγειά μας να ’χουμε μωρέ!

Ο Έλληνας είναι παλληκάρι και ως γνωστόν, τα παλληκάρια δεν πονάνε!

Όσοι πιστεύουν ακόμα σε αυτή την κυβέρνηση, μακάρι να πάρουν πολλά στικάκια, μπας και δουν φως…