Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η Δεξιά επί του φοβερού "Βήματος"

"Περνώντας τα χρόνια, η ευρύτερη δεξιά παράταξη παραμορφώθηκε. Στην πολυκατοικία της -για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη- έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικο-λαϊκιστές της συμφοράς, κάτι ξεπεσμένοι καραμανλικοί, οι 'Μοραΐτες' του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν, χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους. Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της".

Δεν τα λέμε εμείς οι ακραίοι αυτά τα τρομερά και φοβερά, για μαχαιροβγάλτες, για ροπαλοφόρους, για μιζαδόρους, για μαφιόζους κολομβιανού τύπου. Τα λέει ο Αντώνης Καρακούσης, ο διευθυντής του "Βήματος" και προφανώς δεν τα λέει από μόνος του, θα έχει, διευθυντής γαρ, και την άδεια...
του εκδότη του, του κ. Σταύρου Ψυχάρη. Καλά τα λέει ο κ. Καρακούσης, συνυπογράφουμε και την τελευταία λέξη, μόνο που τα λέει μετά από δυόμισι χρόνια απεριόριστης στήριξης σε αυτή την εφιαλτική Δεξιά που περιγράφει. Ίδια ήταν η Δεξιά του Σαμαρά από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης, έπρεπε όμως να αποχωρήσει ο υιός Ψυχάρης για να δουν στον ΔΟΛ το φως το αληθινό και να άρουν την υποστήριξή τους. Αν είναι άρση υποστήριξης και δεν είναι έναρξη διαπραγμάτευσης για τη νέα εποχή.

Εν πάση περιπτώσει, η Δεξιά του Σαμαρά είναι όπως την περιγράφει το "Βήμα" και ακόμη χειρότερη. Δεν έχομεν χρείαν μαρτύρων, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μιλούν από μόνα τους. Είναι, ας πούμε, αρκούντως εύγλωττο το γεγονός της εμπλοκής του Μπαλτάκου στην υπόθεση της Εnerga, στο σκάνδαλο των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας που φάγανε 300 εκατομμύρια από το Δημόσιο. Μέχρι και το χαράτσι της ΔΕΗ φάγανε οι ερίφηδες και ο κύριος Τάκης παρενέβη για να γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός και να πέσουν στα μαλακά. Είχε προηγηθεί η εμπλοκή του Βορίδη, που είχε αναλάβει δικηγόρος των απατεώνων, οπότε είχαμε το εξής παράδοξο: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ήταν αντίδικος του Ελληνικού Δημοσίου.

Έχει κι άλλα ο μπαξές της Δεξιάς. Έχει τις μίζες του Καρατζαφέρη, που φύτρωσαν πάνω στις δεκάδες επερωτήσεις του Βορίδη, του Πλεύρη, του Γεωργιάδη, και τώρα ο Γιώργαρος τους απειλεί με υπονοούμενα μαφιόζικου τύπου. Μαφιόζικου τύπου είναι και οι κατηγορίες που ανταλλάσσουν οι αγαπημένοι επιχειρηματίες του Σαμαρά, ο Μελισσανίδης και ο Μαρινάκης. Στον πρώτο δώσανε κοψοχρονιά τον ΟΠΑΠ, ο άλλος στήνει ΜΜΕ που στηρίζουν αναφανδόν την κυβέρνηση. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έχουμε και τη δικογραφία που λέει ότι ο Μιχελάκης πούλαγε επερωτήσεις έναντι 7.000 ευρώ δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

«Μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικο-λαϊκιστές της συμφοράς»: Να αγιάσει το στόμα σας, κ. Καρακούση, κι ας έμεινε σφραγισμένο για δυόμισι χρόνια.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη από avgi