Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Σύμβουλος υπουργού Παιδείας έκανε μετατάξεις εκπαιδευτικών

Υπάλληλοι: Δεν θέλουμε ανάμειξη γιατί δε θέλουμε να υποστούμε τις αγωγές των καθηγητών  

«Υπό την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υπήρχε μια διαδικασία μετατάξεων καθηγητών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια για να γίνουν δάσκαλοι δηλαδή, επειδή η Πρωτοβάθμια έχει μεγαλύτερες ανάγκες. Και με βάση ο καθένας τα προσόντα του από αυτούς...
που αιτήθηκαν, έγιναν οι επιλογές», είπε ο υπουργός και αποκάλυψε τα ακόλουθα:

Α. Στις επιλογές υπήρξαν ενστάσεις από 300 περίπου άτομα πρώτον γιατί δεν τους πήραν καθόλου, δεύτερον γιατί δεν τους πήραν στην πρώτη τους επιλογή και πήραν άλλους με λιγότερα μόρια. Και οι μεν και οι δε ισχυρίζονται ότι παρατύπως προηγήθηκαν άλλοι που είχαν λιγότερα προσόντα από αυτούς. Μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η κα Νατάσα Κ. η οποία σας τηλεφώνησε..

Β. Ενδιαφέρθηκα την ίδια μέρα. Είναι ένα μεγάλο πολιτικό θέμα για μας, το λύσαμε όμως και θα σας πω ποια είναι η λύση, διότι είναι 300 άτομα και διότι έγιναν διαδικασίες για τη δική τους επιλογή από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και οι Υπηρεσίες δεν το είχαν υπ' όψιν τους.

Απευθύνθηκα στις υπηρεσίες του υπουργείου

Γ. Δηλαδή στις Υπηρεσίες που απευθύνθηκα για να δουν τις ενστάσεις μου είπαν ότι αφού δεν έχουν κάνει τίποτα σε σχέση με τις επιλογές, πώς θα δούμε τις ενστάσεις; Και στο ερώτημα «πώς έγιναν αυτά αφού δεν έγιναν από σας» η απάντηση ήταν πως έγιναν από έναν σύμβουλο του Υπουργείου που ήταν τότε εδώ. Και πάντως μου είπαν ότι οι ίδιες δεν έχουν καμία ανάμειξη και δεν επιθυμούν καθόλου ν’ αναμιχθούν διότι δε θέλει κανένας υπάλληλος του Υπουργείου να υποστεί τις αγωγές από τους διαμαρτυρομένους. Κάνουμε δεκτές τις ενστάσεις όσων έχουν δίκαιο Πήραμε λοιπόν εμείς τις ενστάσεις και αποφασίσαμε να τις κάνουμε δεκτές. Δηλαδή όσες περιπτώσεις έχουν πραγματικά δίκιο, τις δεχόμαστε. Δε μπορούμε να τους εντάξουμε τώρα, να τους βγάλουμε τώρα από τη Δευτεροβάθμια που έχουμε τόσα προβλήματα με τα κενά και να τους πάμε στην Πρωτοβάθμια που έχει κι αυτή κενά.

45 περιπτώσεις που θέλουν να γυρίσουν πίσω

Δ. Αλλά έχουμε περίπου 45 περιπτώσεις που θέλουν να γυρίσουν πίσω στη Δευτεροβάθμια. Έχουμε περιπτώσεις που ζητούν να μπουν κι αυτοί, θα μπουν κι αυτοί, θα τους προσθέσουμε, ειδικά σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη. Άρα λοιπόν εμείς όσους είναι Μακεδονία και Αττική θα τους φέρουμε 100%. Και τους άλλους θα τους φέρουμε και θα δούμε και τα θέματα της δεύτερης επιλογής και αυτούς που λένε ότι αδικήθηκαν ως προς την πρώτη τους επιλογή και θα τα δούμε και με το κριτήριο της δικαιοσύνης, αλλά και με το κριτήριο των αναγκών που έχουμε ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Άρα η απάντηση στην κα Κατσούλια είναι ότι το κάναμε αυτό».

Από esos