Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πείτε τα όλοι, όλα!

ΙΣΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Ή ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΟΥΝ ΜΥΘΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ

Kαι ξαφνικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο σαν κάποιος να σκούντησε σφηκοφωλιά, βγήκαν τα σμήνη και έκαναν κόσκινο το μυαλό μας. Καλώς; Εδώ που φτάσαμε κάλλιστα! Οι πυρ ομαδόν καταγγελίες και καταθέσεις Μαρινάκη, Ζωγράφου, Σαρρή και η ομοβροντία τής αντεπίθεσης Μελισσανίδη δεν σκούντησαν μόνο τη σφηκοφωλιά. Το κυριότερο είναι ότι σκουντάνε τη Δικαιοσύνη για να καθαρίσει...
το βαρέλι ώς τον πάτο. Και για να ελέγξει τα πάντα. Αλλά τα ΠΑΝΤΑ!

Από τη μια οι δηλώσεις Μαρινάκη υποχρέωσαν τον Μελισσανίδη να παραδεχτεί ότι τηλεφώνησε στον Ζωγράφο, ότι «δεν είμαι ψάλτης στην εκκλησία», ότι «πάντα θα υπάρχει ένα παρασκήνιο». Και από την άλλη ο Μελισσανίδης είπε πράγματα που στο μεγαλύτερο μέρος τους ο Τύπος δεν μπόρεσε να γράψει, είτε από φυσικό φόβο είτε από δεσμεύσεις είτε από κίνδυνο νομικών συνεπειών και από… ενδημική ατολμία ενός μέρους του.

Έτσι κι αλλιώς το πράγμα δεν πρέπει να μείνει εδώ. Η παρτίδα είναι χοντρό πόκερ και οι δυο πλευρές κρατάνε κρυφά χαρτιά. Αυτή η διένεξη δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι κινήσεις φτάνουν, προφανώς, έως και σε ατομικές παρακολουθήσεις που απέφεραν «φωτογραφίες για τετ α τετ» που «υπάρχουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Ο Μελισσανίδης απείλησε: «Έχω στοιχεία που θα συγκλονίσουν πολύ περισσότερο». Και ο Ολυμπιακός είναι βέβαιος ότι «ο κύριος Μελισσανίδης θα κατηγορηθεί για απόπειρα κατηγορίας εκ προμελέτης».

Μετά από τέτοια σφοδρότητα αλληλοκατηγοριών, δεν χωράνε ψευτοηθικές νουθεσίες τού είδους «να τα βρείτε για το καλό τού ποδοσφαίρου» και άλλα γλυκανάλατα. Τέτοιες ώρες περιμένεις από όλους να τα πουν όλα. Και να μην κρατούν μπλόφες για τη συνέχεια του σκληρού πόκερ. Λόγου χάρη, αν υπάρχουν ράμματα για τη γούνα τού Γιώργου Σαρρή, όπως απείλησε ο Μελισσανίδης, ας βγουν στη φόρα τώρα και όχι αφού δει προηγουμένως τι είπε ή τι θα πει ο πρόεδρος της ΕΠΟ στην κατάθεσή του.
Σημασία έχει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να στοιχειοθετηθούν οι όποιες κατηγορίες ή να καταπέσουν. Μακάρι η Δικαιοσύνη να βρει την όποια άκρη. Δύσκολο, αλλά ελπίζουμε…

Διον. Βραϊμάκης 
(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)
Από Harddog