Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Θεσ/νίκη: Μετ' εμποδίων η μαθητική παρέλαση - Για να περιφρουρήσουν τους αιρετούς εγκλώβισαν τους... γονείς (Videos)

thesstoday
Με επεισοδιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε στην οδό Τσιμισκή στις 11:00. Πλήθος κόσμου, παρά το τσουχτερό κρύο και φέτος έδωσε το παρών στην παρέλαση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον τριπλό εορτασμό της πόλης, παραμονή της εθνικής μας επετείου. Σύμφωνα με το thestival.gr, οι διαμαρτυρίες των πολιτών που βρέθηκαν στην οδό Τσιμισκή για να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση ήταν έντονες, καθώς όπως όριζε το σχέδιο περιφρούρησης, οι πολίτες έπρεπε να παραμείνουν πίσω από τα κιγκλιδώματα και...
σε απόσταση 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων.

Η απόφαση της αστυνομίας δυσαρέστησε, όμως, εκατοντάδες γονείς, οι οποίοι στοιβάχτηκαν στα πεζοδρόμια για να καμαρώσουν τα παιδιά τους, ενώ εκείνο που τους εξόργισε περισσότερο ήταν η άρνηση της αστυνομίας να ανοίξει τα κιγκλιδώματα ακόμη κι ένα τέταρτο μετά το πέρας της παρέλασης.  
Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση ήταν αυστηρά, ενώ σύμφωνα με το seleo.gr, πέρα από τα κιγκλιδώματα, κλούβες των ΜΑΤ, περιπολικά και δεκάδες αστυνομικοί συντελούσαν τη σημερινή εικόνα του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, επίσης, είχαν κλείσει, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους. Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό, του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου άνοιξαν την Κυριακή με την επίσημη πανηγυρική δοξολογία στην ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι σήμερα στη συμπρωτεύουσα μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αύριο στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
Λίγο μετά την άφιξή του στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα, ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιώργο Ορφανό, ενώ νωρίτερα στις 10:30 θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.

Από το koutipandoras