Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Μπόχα και δυσωδία ... παντού!

Έρευνα για μίζες της Ericsson στην Ελλάδα 
Σύστημα παράνομων πληρωμών στην Ελλάδα, για τις προμήθειες στον τομέα των ραντάρ, αποκάλυψε στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη, πρώην στέλεχος της εταιρείας Ericsson, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

Ο 70χρονος Νένζελ Λις Ολοφ Μόρτεν, τον περασμένο Ιούνιο έδωσε κατάθεση στο ελληνικό προξενείο στη Στοκχόλμη, όπου προσήλθε αυθόρμητα.Εκεί προσκόμισε δύο έγγραφα-φωτιά, με πληρωμές από το 2000, όπου αποκαλύπτεται ότι σε μόλις μία εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2000 διοχετεύθηκαν μέσω δικηγόρων σε υπεράκτια εταιρεία δύο ποσά, συνολικού ύψους...
21.677.416 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Τα έγγραφα του κ. Μόρτεν αναφέρουν τις παράνομες πληρωμές που αφορούν την προμήθεια του ραντάρ Erieye της Ericsson από την Ελλάδα.

Μάλιστα αυτή η πληρωμή δεν είναι η μοναδική καθώς αφορά μόνο μία προμήθεια.

Σύμφωνα με το "Βήμα", η κ. Μπράτη ερευνά την υπόθεση του μεσάζοντα Χρήστου Τούμπα, αντιπροσώπου της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer και συγκεκριμένα την προμήθεια τεσσάρων συστημάτων ραντάρ για την αεροπορία (ΑΣΕΠΕ) με υπεργολάβο την Ericsson.

Την υπόθεση αποκάλυψε ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκε με 250.000 ευρώ από τον κ. Τούμπα.

Από capital μέσω raskolnick