Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Οι Έλληνες ξεπουλούν τα ακίνητα και οι Γερμανοί το... γιορτάζουν

Επιχαίρουν οι Γερμανοί για το ξεπούλημα – λόγω κρίσης – των ακινήτων στην Ελλάδα, από τους ιδιοκτήτες τους που, πνιγμένοι από τη μέγγενη της πολιτικής Μέρκελ, δίνουν όσο όσο ακίνητα-φιλέτα σε Γερμανούς "επενδυτές". "Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα" τιτλοφορείται άρθρο της Handelsblatt, που αναφέρεται στην αύξηση των ξένων επενδύσεων σε εξοχικές κατοικίες στη χώρα μας.

Στο εκτενές δημοσίευμα, αναφέρεται ως παράδειγμα η περίπτωση Γερμανού συνταξιούχου, ο οποίος πριν από δύο μήνες αγόρασε εξοχικό...
στο Σούνιο, σε τιμή αδιανόητα χαμηλή για τα προ κρίσης δεδομένα. «Ο Πέτερ Πόστελ κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο αγοράς μιας κατοικίας για τα γεράματα χάρη στην κρίση η οποία οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα από το 2010. Ο Πόστελ πλήρωσε μόλις 98.000 ευρώ για μια κατοικία 85 τ.μ. Ο Έλληνας προκάτοχος χρειαζόταν επειγόντως χρήματα», γράφει ο συντάκτης του άρθρου. Μετά από μια εκτενή αναφορά στην αύξηση του τουρισμού φέτος, ο συντάκτης διαπιστώνει ότι "σε όλο και περισσότερους φαίνεται να αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα που αποφασίζουν να ψάξουν για ένα εξοχικό".

Ο δημοσιογράφος επικαλείται στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, βάσει των οποίων "οι ξένοι αγοραστές έφεραν στην Ελλάδα τους πρώτους έξι μήνες σχεδόν τα διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με το 2013. Συμπερασματικά καταλήγει ότι όποιος επενδύει σήμερα μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σε σχετικά χαμηλή τιμή και προειδοποιεί τους επίδοξους αγοραστές ότι "σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια".

Από το koutipandoras