Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου προανήγγειλε ο Σαμαράς

Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου με τη μορφή τουλάχιστον που υπάρχει σήμερα, προανήγγειλε επί της ουσίας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθύμισε ότι πρώτη η ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει την κατάργηση...
του πανεπιστημιακού ασύλου, λέγοντας μάλιστα ότι και η συνταγματική μεταρρύθμιση που τώρα προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τη δημιουργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι πρόταση της Νεολαίας της ΝΔ.

Με οργίλο ύφος, ο Πρωθυπουργός σχολίασε τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνοντας λόγο για «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων».

Υποστήριξε ότι «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει» και διεμήνυσε: «Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους σημείωσε ότι «διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας» και επεσήμανε: «Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες επικράτησε χάος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς την ώρα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος, φοιτητές εισέβαλαν στον χώρο, αντιδρώντας για την εξαγγελία του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών σχολών.

Η Σύγκλητος διέκοψε τη συνεδρίαση, οι φοιτητές κλείδωσαν τις πόρτες και απαγόρευσαν στον κ. Φορτσάκη και τα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρήσουν από τον χώρο για περίπου μία ώρα.

Τέλος η επικράτηση της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια

Επιπλέον ο Πρωθυπουργός είπε ότι η επικράτηση της Αριστεράς στα πανεπιστήμια τελείωσε.«Η ΟΝΝΕΔ κέρδισε τα πανεπιστήμια με την δράση της και τους αγώνες τους. Η ΔΑΠ παραμένει πάντα πρώτη δύναμη και η ΟΝΝΕΔ στην πρωτοπορία».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «παντού αλλού στον κόσμο οι ιδέες της ΔΑΠ κυριαρχούν, ήλθε η ώρα οι ίδιες ιδέες να κυριαρχήσουν στον τόπο μας και να δώσουν τον δυναμισμό που θέλουν οι Έλληνες».

Βγαίνουμε οριστικά από τα Μνημόνια

Αναφερόμενος στη συγκυρία, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια και δεν θα ξανακυλήσουμε στα χρέη. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα βγάινει συντεταγμένα από την κρίση «και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» όπως είπε.

Από iefimerida