Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Αρχίζει η αλλαγή της «Αλλαγής»!…

Ένα από τα πολλά πολιτικά τίποτα αυτής της χώρας. Ένας πολιτικός, που δεν έχει να παρουσιάσει κάτι ουσιαστικό από το 1981 που άρχισε η πολιτική του καριέρα. Εκμεταλλεύτηκε το επώνυμο του πατέρα του και με τα απίθανα ψέματα που μας αράδιασε, κατάφερε να έχει στα χέρια του το δικό μας αύριο.

Πολλοί τον πίστεψαν και τον ψήφισαν χωρίς να έχει σημασία αν γνώριζαν πραγματικά τι έκαναν. Τόσα χρόνια άλλωστε η ψήφος μας -επί της ουσίας- στο πόδι δινόταν και τα αποτελέσματα είναι τώρα ορατά.

Αυτός ο ξεπουλημένος πολιτικός ήταν στην Κρήτη και σε λόγο που έβγαλε, μας είπε ότι θέλει να ξαναβρεθεί μαζί μας για ζήσουμε τη νέα Αλλαγή της παλιάς Αλλαγής, που αλλάξαμε γιατί είχε αλλάξει και τώρα θα πρέπει...
να την φάμε ως κανονικό μεταλλαγμένο.

Ο Γιωργάκης έχει όραμα και ως γνήσιος και αγνός οραματιστής, θέλει ακολούθους για μας δείξει πως ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη λύση. Εννοείται, πως για να κάνεις σοβαρές σοσιαλιστικές αλλαγές, θα πρέπει να μην έχει σχέση με το Σοσιαλισμό που ζήσαμε μέχρι τώρα.

Όσο κι αν φαντάζει απίθανο, Mr George Papandreou, ΜΠΟΡΕΙ!

Μπορεί να τα καταφέρει γιατί… γιατί…. Τέλος πάντων, μπορεί ρε παιδί μου!

Διαβάζοντας μάλιστα και τις δύο προτάσεις που έκανε στην ομιλία του για να σωθούμε, με έπεισε! Ας δούμε τι είπε:
  1. Να καθίσουν τα κόμματα σ’ ένα τραπέζι και να συζητήσουν χωρίς μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις με μόνο στόχο την εθνική στρατηγική.
  2. Να διοργανωθεί ένα διεθνές συνέδριο στο οποίο θα πάρουν μέρος όλα τα «φωτεινά» μυαλά του κόσμου με αντικείμενο την κατάθεση και επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης χρέους.
Όπως πρέπει να έχετε καταλάβει, η δεύτερη πρόταση είναι όλα τα λεφτά.

Όσοι είναι κάποιας ηλικίας θα θυμούνται το παιχνίδι «Φωτεινός παντογνώστης». Τώρα, θα παίζουμε το «Φωτεινά μυαλά». Άντε βρε φωτεινά μυαλά του κόσμου, αφού δείξατε με φωτεινό τρόπο τον δρόμο της παγκόσμιας υποταγής, ελάτε τώρα να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας, το παιχνίδι σας.

Όμως δεν είναι σωστό να τα βάζουμε μόνο με τον Γιωργάκη και το σινάφι του.

Ευθύνη έχουν και όλοι αυτοί που με πλατύ χαμόγελο του έσφιγγαν ή όχι το χέρι. Όλοι αυτοί που βρέθηκαν εκεί που μίλησε και θέλουν να έχουν το ίδιο όραμα με τον Σοσιαλιστή ΓΑΠ. Ας τον συναντήσουν λοιπόν στις «Κάλτσες» κάποια Κυριακή, κάποιων εκλογών, όπως μας είχε ζητήσει ο Γιωργάκης πριν μερικά χρόνια.

Δεν γνωρίζω το πόσο σοφός είναι ο λαός, αλλά κάπου υπάρχει πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που θα δικαιώνει μια ζωή τον Μητσοτάκη που είχε πει ότι ο λαός θα έχει ξεχάσει μετά από χρόνια αυτό που θα έχει γίνει στο παρελθόν. Βέβαια, το πράγμα τώρα έγινε χειρότερο γιατί δεν χρειάζεται πια να περάσουν πολλά χρόνια…
«Η μνήμη είναι η μητέρα της σοφίας»
Αισχύλος

Από Ούτε λόγος