Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Μετά τον Ν. Κακλαμάνη ποιος;

Τα βλέμματα, εκτός από τους δύο «μονομάχους» Σαμαρά – Τσίπρα, θα είναι στραμμένα στους ανεξάρτητους βουλευτές στο ποια στάση θα κρατήσουν κατά την σημερινή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
 
Η επιστροφή του Ν. Κακλαμάνη αύξησε την κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης στους 155, ωστόσο τους δύο κυβερνητικούς εταίρους θα τους βόλευε – εκτός από το «Ναι» - το παρών ή η αποχή, από τους ανεξάρτητους βουλευτές ή από...
τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς θα αφήνουν «ανοιχτή την πόρτα» για την προεδρική εκλογή.
 
Συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι 24 δηλαδή είναι η 4η κοινοβουλευτική δύναμη (14 εξ αυτών έχουν συγκροτήσει τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές).
 
Ωστόσο φαίνεται πως τον δρόμο του Ν. Κακλαμάνη θα ακολουθήσει ο Χρ. Αηδόνης ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα πράξει. Ο ίδιος τονίζει πως είναι ανεξάρτητος βουλευτής και κανείς δεν δικαιούται αυτή την ώρα να τον προσμετρήσει σε οποιοδήποτε μπλοκ.
 
Ο Γ. Κασαπίδης που εξελέγη με την Ν.Δ. αλλά ανήκει πλέον στους «Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές» τόνισε πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την ίδια γραμμή θα ακολουθήσει και ο Β. Πολύδωρας.
 
Ο Γ. Νταβρής που ανήκε στους ΑΝΕΛ και στην συνέχεια αποχώρησε άφησε να εννοηθεί πως θα ψηφίσει παρών ή θα απέχει. «Δεν επιθυμώ να συμμετάσχω σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι και όπως είπε και ο Α. Παπανδρέου θα είμαι ωσεί παρών».
 
«Παρών» θα δηλώσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός. «Θα καταψήφιζα αυτή την κυβέρνηση, εάν υπήρχε εναλλακτική λύση, που θα διασφάλιζε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».
 
Ο Β. Καπερνάρος που και αυτός αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛ ήταν πιο ξεκάθαρος. «Δεν την δίνω την ψήφο μου γιατί δεν την αξίζετε», είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στάση θα κρατήσουν τόσο ο Κ. Γιοβαννόπουλος, όσο και η Μίκα Ιατρίδη.
 
Αρνητική ψήφο στην κυβέρνηση θα δώσει και ο Γ. Κουράκος ωστόσο για το τι θα πράξει στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας το αφήνει ανοικτό. «Θα δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κάνει η κυβέρνηση την αλλαγή πολιτικής και θα δούμε το πρόσωπο». Ωστόσο τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
 
Την ίδια στάση θα κρατήσουν οι Π. Τατσόπουλος και Β. Οικονόμου. Μάλιστα, ο ανεξάρτητος βουλευτής που προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ, συντάχθηκε με την πρόταση του Σπ. Λυκούδη για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. 
 
Από real