ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
Μετά την Ολυμπιάδα του 2004 κόστισαν πολύ ακριβά στους πολίτες οι ενέργειες που οδήγησαν τα Ολυμπιακά Ακίνητα να σαπίσουν, ενώ τα σπρώχνουν σε «τζάμπα επενδυτές»
Mετά το διεθνές ρεζιλίκι του περασμένου καλοκαιριού από ρεπορτάζ γερμανικών («Bild» κ.ά.) και βρετανικών («Mirror» κ.ά.) Μέσων Ενημέρωσης, ήρθαν και κακουργηματικές διώξεις, με ταυτόχρονη αίτηση για άρση ασυλίας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και κουμπάρου του πρωθυπουργού.
Μετά την Ολυμπιάδα του 2004 κόστισαν πολύ ακριβά στους πολίτες οι ενέργειες που οδήγησαν τα Ολυμπιακά Ακίνητα να σαπίσουν, ενώ τα σπρώχνουν σε «τζάμπα επενδυτές»
Mετά το διεθνές ρεζιλίκι του περασμένου καλοκαιριού από ρεπορτάζ γερμανικών («Bild» κ.ά.) και βρετανικών («Mirror» κ.ά.) Μέσων Ενημέρωσης, ήρθαν και κακουργηματικές διώξεις, με ταυτόχρονη αίτηση για άρση ασυλίας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και κουμπάρου του πρωθυπουργού.
Αιτία, η εγκληματική διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας που ενεπλάκη στο γενικότερο σκάνδαλο του 2004.
«Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε χρόνος για καλύτερη αξιοποίηση και αυτό διότι τα έργα έγιναν...
«Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε χρόνος για καλύτερη αξιοποίηση και αυτό διότι τα έργα έγιναν...
με τη μορφή του κατεπείγοντος, για να προλάβουμε την Ολυμπιάδα του 2004 και έτσι δεν πρόλαβε η τότε κυβέρνηση να έχει σχέδιο για τη μετα-ολυμπιακή χρήση» είπε στην «Κ.Ε.» ο μηχανικός Γιάννης Πυργιώτης, ένα από τα πολύ σημαντικά πρόσωπα, καθώς μετείχε στα πιο σημαντικά «όργανα» και πριν και μετά το 2004, και ειδικά στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων.
Ακριβώς εκεί είναι η «καρδιά» των δύο σκανδάλων. Και της λεηλασίας των δημόσιων ταμείων «για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων από μια χώρα χωρίς οικονομικές δυνατότητες» και της λεηλασίας των δημόσιων ταμείων με τη «μη αξιοποίηση αυτής της περιουσίας που υπήρχε αλλά και που δημιουργήθηκε και απέκτησε υπεραξία μετά τη βελτίωσή της για την Ολυμπιάδα».
Οι λέξεις-κλειδί είναι το «κατεπείγον» και η «έλλειψη χρόνου μετά το 2004».
Το «κατεπείγον» μεθοδεύθηκε για να καταστρατηγηθούν οι διαγωνισμοί και να δοθούν τα έργα με αναθέσεις, να δημιουργηθούν σκοτεινά «θέματα ασφαλείας» κ.λπ.
Το σχέδιο μετα-ολυμπιακής αξιοποίησης δεν υπήρξε ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Για να μπορέσουν να κατευθύνουν τα έργα που δημιουργήθηκαν εκεί που θα ήθελαν...
Ο Ομιλος Λάτση έγραψε και γράφει λαμπρές σελίδες επιχειρηματικών επιτυχιών στις κύριες περιοχές του 2004.
Μετά το MALL και το GOLDEN HALL, στο Μαρούσι, φάνηκε να κόβει και το νήμα στο Ελληνικό, όπου η εγκατάλειψη της ολυμπιακής περιουσίας ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας.
Η Οργανωτική Επιτροπή του 2004 οργάνωσε τους Ολυμπιακούς και ήταν μέλος της και ο κ. Πυργιώτης στους χώρους και στα κτήρια που δημιουργήθηκαν.
Ο ίδιος είχε σπουδαίο ρόλο και στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων. Διέλυσε μέσω συγχώνευσης την εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» και η περιουσία αυτή πέρασε στα «Τουριστικά Ακίνητα», τα οποία επόπτευε. Σήμερα είναι γραμματέας Τουρισμού, δηλαδή στον ίδιο χώρο, και γι' αυτό έχει ιδιαίτερη αξία ο λόγος του.
Κύριο πρόσωπο μετά το 2004 για την αξιοποίηση της περιουσίας ήταν ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, που ανέλαβε επικεφαλής της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα».
Η εταιρεία ανέλαβε να αξιοποιήσει αυτά τα ακίνητα και το αποτέλεσμα ήταν τα ρεπορτάζ-ρεζιλίκι των μεγάλων ξένων ΜΜΕ.
Ο κ. Χατζηεμμανουήλ είναι και καθηγητής στο κρατικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και η πορεία του μοιάζει με τον... 13ο άθλο του Ηρακλή!
Μετά τα Ολυμπιακά Ακίνητα, τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στον ΟΠΑΠ, μετά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου δεν πήγε, και τώρα και στην Τράπεζα της Ελλάδος ως σύμβουλος του κ. Στουρνάρα.
Ο κ. Πυργιώτης μόνο καλά λόγια είχε για το έργο του κ. Χατζηεμμανουήλ στα Ολυμπιακά Ακίνητα, και τη μη αξιοποίηση την απέδωσε μόνο στην έλλειψη σχεδίου και χρόνου, δηλαδή στην έλλειψη σχεδιασμού των κυβερνήσεων.
Εκπληκτική, πράγματι, αλληλοκάλυψη, αν αναλογισθεί κανείς ότι ο κ. Πυργιώτης θεωρείται στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Χατζηεμμανουήλ ήταν βασικό «εργαλείο» της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία θεώρησε τα έργα του «Αρχιερέα της Διαπλοκής» (λόγια Καραμανλή για Σημίτη) έργα διαφθοράς και είχε αναγγείλει την επανίδρυση του κράτους...
Τα ποσά που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι
Βασικότατες αντιρρήσεις για τη «χρηστή διαχείριση» του 2004, αλλά και του διαστήματος μετά το 2004, είχε ο Αδωνις Γεωργιάδης, και μάλιστα τις αντιρρήσεις αυτές τις διατύπωσε πριν από ένα χρόνο, και μετά την εκδίωξή του από το υπουργείο Υγείας, με ερώτησή του στον τότε υπουργό και σήμερα συνεργάτη του κ. Χατζηεμμανουήλ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στον κ. Στουρνάρα, δηλαδή.
Ο κ. Στουρνάρας αναγκάστηκε να δώσει στον κ. Γεωργιάδη έγγραφα με λογαριασμούς και ποσά που προκαλούν ίλιγγο. Αν δεν αναζητήσει κανείς τα ποσά που πλήρωσε ο Ελληνας φορολογούμενος για την περιουσία αυτή, αν δεν δει τις φωτογραφίες με την κατάντια της περιουσίας αυτής, τότε δεν θα καταλάβει γιατί οι ξένοι χλευάζουν τη διαχείριση της περιουσίας και όχι τις ατομικές ικανότητες όσων είχαν τα «κουμάντα» - ικανότητες οι οποίες αποδεικνύονται από τη μεγάλη επιτυχία στην προσωπική τους πορεία...
Για τα ακίνητα που σαπίζουν τώρα προσέξτε τι ποσά πλήρωσε ο Ελληνας φορολογούμενος:
* Σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, πλήρωσε το Δημόσιο Ταμείο το τεράστιο ποσό των εκατό εκατομμυρίων ευρώ (100.000.000) για τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο Πρόγραμμα Ολυμπιακής Προετοιμασίας για δράσεις, έργα, προμήθειες που αφορούν κατά κύριο λόγο ανάγκες τρίτων φορέων και έχουν μετα-ολυμπιακή χρησιμότητα, σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΣΟΠ, τον Φεβρουάριο του 2004.
Δηλαδή, εκταμιεύθηκαν τόσα χρήματα για την μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση. Αν όλα αυτά τα χρόνια πλήρωνε μόνο συντηρητές και καθαριστές, δεν θα ξόδευε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να είναι ΟΛΑ σε άριστη κατάσταση...
Επιπλέον, το Δημόσιο Ταμείο πλήρωσε ΜΕΤΑ το 2004 :
1) 236.992.475 ευρώ, ως επιχορήγηση του Ελληνικού Δημοσίου για τη συμμετοχή του στον προϋπολογισμό της «Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων-Αθήνα 2004 Α.Ε.», για τη διαμόρφωση των Ολυμπιακών Αγώνων, βάσει φακέλου διεκδίκησης, σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΔΕΣΟΠ), τον Ιούνιο του 2006.
2) Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων, για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων, ανέλαβε τη φύλαξη και τη συντήρηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που κατασκεύασε, καθώς και τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις που κατασκεύασε η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων/Ολυμπιακά Εργα 2004 του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η δαπάνη συντήρησης και φύλαξης από 1ης.2.2007 περιήλθε στην «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ». Η δαπάνη φύλαξης έως 1η.2.2007 ανήλθε στο ποσό των 4.863.473,11 ευρώ. Η δαπάνη συντήρησης ανήλθε στο ποσό των 28.748.788,52 ευρώ. Σύνολο: 33.612.261,63 ευρώ.
Αυτά τα ποσά αναφέρονται στα έγγραφα που έστειλε στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας για να απαντήσει στον (σημερινό!) κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη.
Δηλαδή, το Δημόσιο Ταμείο πλήρωσε μετά τη λήξη της Ολυμπιάδας το ιλιγγιώδες ποσό των 370 εκατομμυρίων ευρώ (370.000.000) για φύλαξη, συντήρηση, αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων και τα ακίνητα παρουσιάζουν αυτή την άθλια εικόνα.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον;
Ο διευθυντής του Ολυμπιακού Σταδίου, ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος (ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους του Αθλητισμού που τοποθετήθηκε σε αθλητική θέση), μας είπε ότι το ΟΑΚΑ, το Καυτανζόγλειο Θεσσαλονίκης και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είχαν εξαιρεθεί και δεν τα πήρε η εταιρεία αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων.
Φέτος μόλις και επί των ημερών του ολυμπιονίκη βγήκαν οι άδειες της διαβόητης (για την αρπαχτή...) στέγης Καλατράβα, η οποία είχε στηθεί χωρίς... άδεια από την αρμόδια κρατική υπηρεσία. Ετσι μπορεί να αρχίσει η συντήρησή της, όπως και άλλων επικίνδυνων τμημάτων του ΟΑΚΑ.
Δηλαδή, αν είχε συμβεί κάτι, η δικαιολογία θα ήταν ότι ήταν... αυθαίρετα. Για τη συντήρηση, όμως, θα απαιτηθούν άλλα 8 εκατομμύρια, ενώ το διαβόητο για την κατάντια του κολυμβητήριο (καταδύσεις κ.λπ.) ΔΕΝ μπορεί να επισκευασθεί λόγω της πολυετούς εγκατάλειψης και θα πρέπει να αλλάξει χρήση.
Το κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά θα πρέπει επίσης να αφεθεί να γίνει βαλτότοπος για να κρατάει τα πουλιά.
«Ο βιότοπος πια βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και επομένως είναι πολύ χρήσιμο το κωπηλατοδρόμιο. Αλλη χρήση δεν μπορεί να έχει, γιατί είναι μέσα στην περιοχή του βιότοπου και θα ενοχλείται η πανίδα των πουλιών και των ζώων της περιοχής» μας είπε ο κ. Πυργιώτης.
Ακριβώς μπροστά και γύρω από την πανίδα των ζώων και πουλιών η πανίδα των... ανθρώπων έχει δημιουργήσει βίλες, ταβέρνες και επιχειρήσεις τουριστικές.
Το δάσος που υπάρχει μεταξύ κωπηλατοδρομίου και παραλίας είχε εξοπλιστεί με τεχνητά μέσα για να μην το κάψουν τα κυκλώματα, αλλά τα τεχνητά μέσα καταστράφηκαν και το δάσος τεμαχίζεται σιγά σιγά και μεταβάλλεται σε κατοικίες και επιχειρήσεις...
Ποιος κοροϊδεύει ποιον λοιπόν;
Στο ερώτημα απαντήσεις πρέπει να δώσουν πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι κ.κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Καραμανλής για την έλλειψη προγραμματισμού για την τύχη των έργων μετά την Ολυμπιάδα, οι υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Παπακωνσταντίνου, οι υπουργοί Πολιτισμού-Αθλητισμού και οι Επιτροπές Διαχείρισης με οποιαδήποτε μορφή από το 1997, οπότε πήραμε την Ολυμπιάδα, και μετά...
Την εγκληματική έλλειψη προγράμματος (με σκοπό να δώσουν τα «φιλέτα» με σκοτεινές διαδικασίες) επιβεβαίωσε και ανακοίνωση του σημερινού υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος, με αφορμή τις ποινικές διώξεις και το θόρυβο, εγγράφως παραδέχθηκε ότι:
* Ακόμα και σήμερα έργα βρίσκονται στη... διαδικασία παραχώρησης για αξιοποίηση!
* Πριν από μόλις 1,5 μήνα δόθηκαν στον ΟΑΕΔ οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού!
* Το κολυμβητήριο διαλύθηκε σε τέτοιο βαθμό από την έλλειψη συντήρησης ώστε δεν μπορεί να επισκευασθεί και θα το κατεδαφίσουν!
* Οι εγκαταστάσεις (στέγη Καλατράβα κ.λπ.) του ΟΑΚΑ ήταν μέχρι φέτος αυθαίρετες ενώ το κράτος θα ξοδέψει τώρα άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ για τη... συντήρηση της στέγης!
* Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά θα περάσουν στην ιδιοκτησία αυτού που θα πάρει το Ελληνικό.
Αρα θα έχει μέτωπο στη θάλασσα και εκεί, και συνεπώς ιδού η ασφαλής ένδειξη-απόδειξη της σκόπιμης εγκατάλειψης μέχρι να δοθούν στον «επενδυτή»...
Για την ιστορία, το επίσημο έγγραφο Στουρνάρα αναφέρει ότι μόνο για τα καθαρά ολυμπιακά έργα ξοδέψαμε 1,6 δισ. ευρώ...
Οπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς στη Βρετανία, που έκανε Ολυμπιάδα φτηνότερη σε κατασκευή έργων από την Ελλάδα, σήμερα ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο που να μην έχει αξιοποιηθεί με κάποιου είδους εμπορική, αθλητική ή κοινωνική χρήση...
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ από enet
Ο κ. Στουρνάρας αναγκάστηκε να δώσει στον κ. Γεωργιάδη έγγραφα με λογαριασμούς και ποσά που προκαλούν ίλιγγο. Αν δεν αναζητήσει κανείς τα ποσά που πλήρωσε ο Ελληνας φορολογούμενος για την περιουσία αυτή, αν δεν δει τις φωτογραφίες με την κατάντια της περιουσίας αυτής, τότε δεν θα καταλάβει γιατί οι ξένοι χλευάζουν τη διαχείριση της περιουσίας και όχι τις ατομικές ικανότητες όσων είχαν τα «κουμάντα» - ικανότητες οι οποίες αποδεικνύονται από τη μεγάλη επιτυχία στην προσωπική τους πορεία...
Για τα ακίνητα που σαπίζουν τώρα προσέξτε τι ποσά πλήρωσε ο Ελληνας φορολογούμενος:
* Σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, πλήρωσε το Δημόσιο Ταμείο το τεράστιο ποσό των εκατό εκατομμυρίων ευρώ (100.000.000) για τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο Πρόγραμμα Ολυμπιακής Προετοιμασίας για δράσεις, έργα, προμήθειες που αφορούν κατά κύριο λόγο ανάγκες τρίτων φορέων και έχουν μετα-ολυμπιακή χρησιμότητα, σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΣΟΠ, τον Φεβρουάριο του 2004.
Δηλαδή, εκταμιεύθηκαν τόσα χρήματα για την μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση. Αν όλα αυτά τα χρόνια πλήρωνε μόνο συντηρητές και καθαριστές, δεν θα ξόδευε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να είναι ΟΛΑ σε άριστη κατάσταση...
Επιπλέον, το Δημόσιο Ταμείο πλήρωσε ΜΕΤΑ το 2004 :
1) 236.992.475 ευρώ, ως επιχορήγηση του Ελληνικού Δημοσίου για τη συμμετοχή του στον προϋπολογισμό της «Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων-Αθήνα 2004 Α.Ε.», για τη διαμόρφωση των Ολυμπιακών Αγώνων, βάσει φακέλου διεκδίκησης, σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΔΕΣΟΠ), τον Ιούνιο του 2006.
2) Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων, για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων, ανέλαβε τη φύλαξη και τη συντήρηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που κατασκεύασε, καθώς και τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις που κατασκεύασε η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων/Ολυμπιακά Εργα 2004 του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η δαπάνη συντήρησης και φύλαξης από 1ης.2.2007 περιήλθε στην «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ». Η δαπάνη φύλαξης έως 1η.2.2007 ανήλθε στο ποσό των 4.863.473,11 ευρώ. Η δαπάνη συντήρησης ανήλθε στο ποσό των 28.748.788,52 ευρώ. Σύνολο: 33.612.261,63 ευρώ.
Αυτά τα ποσά αναφέρονται στα έγγραφα που έστειλε στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας για να απαντήσει στον (σημερινό!) κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη.
Δηλαδή, το Δημόσιο Ταμείο πλήρωσε μετά τη λήξη της Ολυμπιάδας το ιλιγγιώδες ποσό των 370 εκατομμυρίων ευρώ (370.000.000) για φύλαξη, συντήρηση, αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων και τα ακίνητα παρουσιάζουν αυτή την άθλια εικόνα.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον;
Ο διευθυντής του Ολυμπιακού Σταδίου, ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος (ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους του Αθλητισμού που τοποθετήθηκε σε αθλητική θέση), μας είπε ότι το ΟΑΚΑ, το Καυτανζόγλειο Θεσσαλονίκης και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είχαν εξαιρεθεί και δεν τα πήρε η εταιρεία αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων.
Φέτος μόλις και επί των ημερών του ολυμπιονίκη βγήκαν οι άδειες της διαβόητης (για την αρπαχτή...) στέγης Καλατράβα, η οποία είχε στηθεί χωρίς... άδεια από την αρμόδια κρατική υπηρεσία. Ετσι μπορεί να αρχίσει η συντήρησή της, όπως και άλλων επικίνδυνων τμημάτων του ΟΑΚΑ.
Δηλαδή, αν είχε συμβεί κάτι, η δικαιολογία θα ήταν ότι ήταν... αυθαίρετα. Για τη συντήρηση, όμως, θα απαιτηθούν άλλα 8 εκατομμύρια, ενώ το διαβόητο για την κατάντια του κολυμβητήριο (καταδύσεις κ.λπ.) ΔΕΝ μπορεί να επισκευασθεί λόγω της πολυετούς εγκατάλειψης και θα πρέπει να αλλάξει χρήση.
Το κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά θα πρέπει επίσης να αφεθεί να γίνει βαλτότοπος για να κρατάει τα πουλιά.
«Ο βιότοπος πια βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και επομένως είναι πολύ χρήσιμο το κωπηλατοδρόμιο. Αλλη χρήση δεν μπορεί να έχει, γιατί είναι μέσα στην περιοχή του βιότοπου και θα ενοχλείται η πανίδα των πουλιών και των ζώων της περιοχής» μας είπε ο κ. Πυργιώτης.
Ακριβώς μπροστά και γύρω από την πανίδα των ζώων και πουλιών η πανίδα των... ανθρώπων έχει δημιουργήσει βίλες, ταβέρνες και επιχειρήσεις τουριστικές.
Το δάσος που υπάρχει μεταξύ κωπηλατοδρομίου και παραλίας είχε εξοπλιστεί με τεχνητά μέσα για να μην το κάψουν τα κυκλώματα, αλλά τα τεχνητά μέσα καταστράφηκαν και το δάσος τεμαχίζεται σιγά σιγά και μεταβάλλεται σε κατοικίες και επιχειρήσεις...
Ποιος κοροϊδεύει ποιον λοιπόν;
Στο ερώτημα απαντήσεις πρέπει να δώσουν πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι κ.κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Καραμανλής για την έλλειψη προγραμματισμού για την τύχη των έργων μετά την Ολυμπιάδα, οι υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Παπακωνσταντίνου, οι υπουργοί Πολιτισμού-Αθλητισμού και οι Επιτροπές Διαχείρισης με οποιαδήποτε μορφή από το 1997, οπότε πήραμε την Ολυμπιάδα, και μετά...
Την εγκληματική έλλειψη προγράμματος (με σκοπό να δώσουν τα «φιλέτα» με σκοτεινές διαδικασίες) επιβεβαίωσε και ανακοίνωση του σημερινού υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος, με αφορμή τις ποινικές διώξεις και το θόρυβο, εγγράφως παραδέχθηκε ότι:
* Ακόμα και σήμερα έργα βρίσκονται στη... διαδικασία παραχώρησης για αξιοποίηση!
* Πριν από μόλις 1,5 μήνα δόθηκαν στον ΟΑΕΔ οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού!
* Το κολυμβητήριο διαλύθηκε σε τέτοιο βαθμό από την έλλειψη συντήρησης ώστε δεν μπορεί να επισκευασθεί και θα το κατεδαφίσουν!
* Οι εγκαταστάσεις (στέγη Καλατράβα κ.λπ.) του ΟΑΚΑ ήταν μέχρι φέτος αυθαίρετες ενώ το κράτος θα ξοδέψει τώρα άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ για τη... συντήρηση της στέγης!
* Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά θα περάσουν στην ιδιοκτησία αυτού που θα πάρει το Ελληνικό.
Αρα θα έχει μέτωπο στη θάλασσα και εκεί, και συνεπώς ιδού η ασφαλής ένδειξη-απόδειξη της σκόπιμης εγκατάλειψης μέχρι να δοθούν στον «επενδυτή»...
Για την ιστορία, το επίσημο έγγραφο Στουρνάρα αναφέρει ότι μόνο για τα καθαρά ολυμπιακά έργα ξοδέψαμε 1,6 δισ. ευρώ...
Οπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς στη Βρετανία, που έκανε Ολυμπιάδα φτηνότερη σε κατασκευή έργων από την Ελλάδα, σήμερα ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο που να μην έχει αξιοποιηθεί με κάποιου είδους εμπορική, αθλητική ή κοινωνική χρήση...
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ από enet
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου