Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

FT: Πρωθυπουργός εν αναμονή εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας

Την ανάγκη μιας νέας συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα εμφανίζεται ως… πρωθυπουργός εν αναμονή.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Πρόκειται για μια δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θέλει να σταματήσει...
την λιτότητα και να διαπραγματευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την στήριξη των περιφερειακών κρατών».

«Πρέπει να πληρώνουμε 10 δισ. ευρώ σε τόκους κάθε χρόνο και την ίδια στιγμή να εμφανίζουμε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5% ΑΕΠ προκειμένου να αποπληρώσουμε τους δανειστές; Μας. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε, θα είναι αδύνατο να έχουμε ανάπτυξη και χωρίς ανάπτυξη είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε την κρίση», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μειωθούν οι ετήσιες αποπληρωμές τόκων στα 5 δις. ευρώ.

«Το σχέδιό μας είναι να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ψυχολογία στην πραγματική οικονομία», σημείωσε.

Από capital