Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ελληνική Eurovision ανακοινώνει η ΝΕΡΙΤ

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Όλοι γνώριζαν εδώ και καιρό, φοβόντουσαν γι’ αυτή την εξέλιξη, αλλά κανείς δεν τολμούσε να πιστέψει πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα. Που η Ελλάδα μένει εκτός Eurovision. Η ελληνική τέχνη πρόκειται να περάσει δύσκολες ώρες παρακολουθώντας την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής τέχνης να ξεδιπλώνει το ταλέντο της.

Τίποτα δεν θα συνέβαινε χωρίς τη συμβολή της καλής μας ΝΕΡΙΤ.

Η ευρωπαϊκή τηλεόραση διέπεται από...
ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο ελέγχει η EBU. Σε αυτήν συμμετέχουν όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά κανάλια.

Όλα τα κανάλια εκτός από την ΝΕΡΙΤ, που δεν έχει υπαχθεί ακόμη. Το αποφεύγει επιμελώς καιρό τώρα.

Χάρη λοιπόν σε αυτή την… αντιπάθεια στον ευρωπαϊκό φορέα τηλεόρασης, η Ελλάδα γλίτωσε από αυτό το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, αφού δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνον οι χώρες που είναι μέλη της EBU, ενώ η περσινή συμμετοχή της Ελλάδας έγινε κατ’ εξαίρεση των κανόνων της ένωσης.

Ωστόσο, η ένωση έκανε γνωστό πως δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό με την επόμενη διοργάνωση.

Η μόνη λύση για να πάρει την άδεια συμμετοχής στη Eurovision η Ελλάδα είναι να γραφτεί μέλος της EBU η ΕΡΤ πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχής, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Κάτι τέτοιο όμως θα εμπόδιζε την κυβέρνηση Σαμαρά να αποφασίζει τι θα προβάλλεται και τι όχι από την κρατική τηλεόραση, όπως συνέβη με την παρουσία Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συνεπώς, πιο πιθανό είναι να μπει το MAD του Κουρή στην EBU παρά η ΝΕΡΙΤ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το υπουργείο Πολιτισμού και την εκπρόσωπο τύπου του τάφου, σύντομα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας ευρήματα του πρώτου ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού που έλαβε χώρα στην Αμφίπολη.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλλιτεχνικούς κύκλους, ο διαγωνισμός θα αναβιώσει με εντολή Σαμαρά, με τη συμμετοχή Μακεδόνων, Αθηναίων, Λακεδαίμονος και λοιπών αρχαίων φυλών, για να δοθεί μια απάντηση στην EBU και σε κάθε EBU.