Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Σε «λαϊκή αγορά» υποβαθμίζει το ελληνικό χρηματιστήριο ο Ντάου Τζόνις

Ατην ανακοίνωση μιας αναμενόμενης απόφασης προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Dow Jones, με στόχο να δώσει στην ελληνική αγορά την ώθηση να μπουν κάθε λογής μικρές επιχειρήσεις μπας και μπει κανένα φράγκο στο χρηματιστήριο. Ο διάσημος “οίκος του Θεού” του χρήματος αποφάσισε να υποβαθμίσει την ελληνική αγορά από αναπτυγμενη σε αναδυόμενη, πριν αποφασίσει εκ νέου την υποβάθμισή της σε “λαϊκή”.

Σύμφωνα με χρηματιστές που διαφεύγουν της σύλληψης από το 1999, η απόφαση αυτή λύνει...
τα χέρια του ελληνικού χρηματιστηρίου, που όντας στις αναπτυγμένες αγορές ήταν “τελευταίο στην πόλη”.

Με την απόφαση αυτή, η ελληνική αγορά θα είναι “πρώτη στο χωριό”, ενώ εάν δεν τα καταφέρει και εκεί θα δημιουργηθεί μία κατηγορία μόνο για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Στη λαϊκή αγορά του ελληνικού χρηματιστηρίου θα έχουν δικαίωμα να μπουν εκτός από νεότευκτες επιχειρήσεις που δεν έχουν ιδιαίτερες οικονομικές δυνατότητες, αγρότες, περιπτεράδες, οινοπαραγωγοί καθώς και τσαγκάρηδες.

Για να προσελκύσει η νέα αγορά τους νέους επενδυτές θα διατηρεί πάγκους σε όλα τα στενά γύρω από το Χρηματιστήριο Αθηνών με κάθε λογής ζαρζαβατικά, χαϊμαλιά, εσώρουχα, σωβρακοφανέλες καθώς και βιβλία του Γέροντα Παΐσιου.

Όλα αυτά με την ελπίδα πως όλο και κάποιος θα ενδιαφερθεί να επενδύσει σε μετοχές τραπεζών, που βλέπουν τα stress test να πλησιάζουν με μεγαλύτερο stress από ότι έχουν οι μαθητές πριν από τα test των Πανελληνίων εξετάσεων.

Την είδηση υποδέχτηκε με θέρμη το επιτελείου του πρωθυπουργού που δήλωσε πως και η ΑΕΚ μπορεί να υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική, αλλά και πρωτάθλημα χτυπάει και την Αγιά Σοφιά θα φέρει πίσω.