Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η απάντηση του ΔΝΤ για την απομείωση του χρέους

Tαραχή στο ελληνικό κεφάλαιο έφερε η χθεσινή αποκάλυψη της Κριστίν Λαγκάρντ στους Financial Times, πως έχει δεχτεί απειλές από πλούσιους Έλληνες φοροφυγάδες. Όλοι οι διάσημοι φοροφυγάδες της Ελλάδας τρέμουν από τη στιγμή που η ισχυρή κυρία του Ταμείου άνοιξε το στόμα της.

Αυτό όμως που θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση είναι εάν μαθαίναμε σε ποια ερώτηση έδωσε την παραπάνω απάντηση.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν είναι καμιά τυχαία. Είναι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επίσης είναι μία αξιωματούχος που πέρασε και από το ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας και με τις πολιτικές της επιλογές απέδειξε πως έχει προσπαθήσει να συμβάλλει στο κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Η Λίστα Λαγκάρντ μπορεί να φέρει το όνομά της επειδή ήταν πιο πιασιάρικο από του Ερβέ Φαλτσιάνι που την υπέκλεψε από την HSBC. Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως...
η ίδια μεσολάβησε για να ενημερωθεί το ελληνικό κράτος για όσους μεγαλοκαρχαρίες φοροδιαφεύγουν.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δείχνει πως γνωρίζει ποιοι είναι οι Μεγάλοι Έλληνες Φοροφυγάδες πριν κάνει αφιέρωμα ο ΣΚΑΪ σε αυτούς, συνεπώς τι πιο λογικό από το να κληθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη να καταθέσει επ’ αυτού.

Αντί όμως να κληθεί από την ελληνική κυβέρνηση για να καταθέσει όλα όσα ξέρει για τους φοροφυγάδες της Ελλάδας καθώς και για τις απειλές που δημόσια κατήγγειλε πως δέχτηκε, θα κληθεί να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση την απομείωση του ελληνικού κρατικού χρέους.

Εσείς τι στάση λέτε πως θα τηρήσει η επικεφαλής του ΔΝΤ όταν γνωρίζει πως αυτή η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αφήσει στο απυρόβλητο τους ισχυρούς φίλους και αφεντικά της;