Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί: Όταν η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά στο Ιράκ

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ λοιπόν η Ελλάδα
   
Ο κύβος ερρίφθη. Η Ελλάδα συμμετέχει και στρατιωτικά στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Ομπάμα και των φίλων του στη Μέση Ανατολή. Χθες στο υπουργείο Άμυνας, ο Τζον Μακ Χιου, βοηθός του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, έλαβε από την αναπληρωτή υπουργό Φώφη Γεννηματά την ακόλούθη διαβεβαίωση:...

«Σε αυτό το κρίσιμο περιβάλλον, η Ελλάδα έχει εξαιρετικές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία, όσο και με τη Ρωσία. Τόσο με το Ισραήλ, όσο και με τα αραβικά κράτη. Μια χώρα, με ηγετικές δυνατότητες, αλλά όχι ηγεμονικές βλέψεις στα Βαλκάνια. Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας την καθιστά ένα σημαντικό σύμμαχο για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και για την επίτευξη σημαντικών στόχων κοινού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή».

Εξάλλου, όπως επισήμως ανακοινώθηκε  προχθές από το υπουργείο Εξωτερικών, «η Ελλάδα χαιρέτισε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο –μετά και από σχετική εισήγηση του υπουργείου Εθνικής “Αμυνας και ειδικότερα του ΓΕΕΘΑ– με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις».

Και δεν μπορούσε να μην υπογραμμίσουμε τη γενναιοδωρία της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των κουρδικών δυνάμεων, με τη βάναυση μεταχείριση που έχει επιφυλάξει στους χιλιάδες πολιτικούς πρόσφυγες, Κούρδους, Σύρους, Αφγανούς και Ιρακινούς που κατά καιρούς έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Είναι αυτονόητο ότι η απόφαση για αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού σε κουρδικές δυνάμεις μόνο την υπόθεση της ειρήνης και της πολιτικής λύσης στο πρόβλημα του ISIS δεν εξυπηρετεί, όπως επισημαίνει και ο σημερινός Ριζοσπάστης που δικαιολογημένα δίνει έμφαση στο θέμα.

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ λοιπόν η Ελλάδα. Τόσο «εξαιρετικές» είναι οι σχέσεις της, π.χ. με τη Ρωσία, που ψήφισε τις κυρώσεις με αφορμή την Ουκρανία. Χαλάλι τα σαπισμένα ροδάκινα, λένε οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγή, αν είναι να προωθήσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή!

Από mao