Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Άννα (Καραμανλή) μην κλαις! (Σκέψου και την Άρια Αγάτσα)

Ο ΟΨΙΜΟΣ ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, Η ΨΗΦΟΡΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ «ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ»  
  
Η Άννα Καραμανλή μίλησε! ΚΑΙ έκλαψε! ΚΑΙ ένιωσε την αγωνία του κοσμάκη. ΚΑΙ τα έβαλε με κοτζάμ υπουργείο Οικονομικών! «Ξέρετε κύριέ μου, ότι οι πολίτες υποφέρουν; Και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;» είπε στον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών που ενημέρωσε τους βουλευτές για τον ΕΝΦΙΑ. Μαζί με όλα αυτά και με το (ιστορικό πια) «πείτε του κυρίου Χαρδούβελη να πάει να απαυτωθεί», η Άννα έκλαψε. Για τους «πολίτες» έκλαψε επειδή (λέει!) ξέρει τι περνούν. Όπως ξέρει ότι γι’ αυτά – τα όσα περνούν – έβαλε και εκείνη το ωραίο δημοσιογραφικό της χεράκι. Ψηφίζοντας ό,τι της φούρνιζαν και της ξεφούρνιζαν.
   
Ψηφίζοντας, δηλαδή, νόμους και άρθρα που ήταν κατά των πολιτών. Φυσικά και κατά των συναδέλφων της, των...
δημοσιογράφων και των ανθρώπων του Τύπου γενικώς. Μια μεγάλη μερίδα των οποίων την έστειλε στα δόντια του ΕΟΠΥΥ, υπερψηφίζοντας τη μετάταξη κλάδων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με νόμο μονομπλόκ που πήγε στη Βουλή ο Στουρνάρας. Δηλαδή πενήντα πράγματα σε ένα άρθρο. «Ή το ψηφίζετε ή πέφτει η κυβέρνηση» ήταν η απειλή. Και η Άννα, όπως πολλοί άλλοι επαναστάτες της μιας ημέρες (την προηγούμενη είχαν καταψηφίσει τη μετάταξη ως χωριστό άρθρο) ΨΗΦΙΣΑΝ!
  
Στα δόντια του ΕΟΠΥΥ
  
Έτσι, συνάδελφοί της από αξιοπρεπώς ασφαλιζόμενοι σε ένα ΥΓΙΕΣ ταμείο έγιναν ζήτουλες στους γιατρούς για μια εξέταση που θα επιβαρύνει το πλαφόν και μπορεί μετά να τους ζητούν (των γιατρών) εξηγήσεις. Η Άννα έκλαψε και για το δικό της πολιτικό μέλλον που κινδυνεύει. Δηλαδή πιο πολύ γι’ αυτό έστειλε το μήνυμα στον Χαρδούβελη. «Γιατί με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη», διάβασα ότι είπε.
  
Βλέπετε, για να γίνει βουλευτίνα έχασε τη δουλειά της (την πάντα ΚΡΑΤΙΚΗΣ προέλευσης) η Άννα Καρανλή. Γι’ αυτό φοβάται την ανεργία που ταλαιπωρεί και τρώει τις σάρκες και την ψυχή όσων ήδη τη βιώνουν. Και στην οποία ανεργία ΚΑΙ εκείνη τους υποχρέωσε, με όσο μερίδιο ευθύνης της αναλογεί.
  
Όταν ο Έλληνας ψηφίζει το «γυαλί»
  
Αλλά τώρα η Άννα εξίσταται και κλαίει. Γιατί και για ποιον λόγο όμως; Για εμάς; Για τη δουλειά της στη ΝΕΡΙΤ όπου δεν (;) θα μπορέσει να επανέλθει; Για τη δική της πολιτική θέση που θα χάσει; Στην οποία θέση με ποια ειδικά προσόντα βρέθηκε; Για την πολιτική της σκέψη; Για την προσφορά της στα κοινά ως νομαρχιακή σύμβουλος; Γιατί ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2007; Ή μήπως επειδή είναι ωραία, φωτογενής και ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ, απέναντι σε ένα εκλογικό κοινό που συγκινείται από ωραίους, φωτογενείς και ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ – είτε της Αθλητικής Κυριακής είτε των φωσκολικών σίριαλ;
  
Τώρα η Άννα κλαίει. Κακώς! Δεν θα χαθεί οικονομικά ό,τι και να γίνει. Όπως δεν χάθηκε ο θηλυκός Μπίστης, η κυρία Άρια Αγάτσα, δηλαδή, που πηδάει σαν μελισσούλα από κόμμα σε κόμμα. Αν, μάλιστα, ωφελήσει την Άννα Καραμανλή σε ψήφους το άει-σιχτίρισμα στον υπουργό οικονομικών, μπορεί να εξασφαλίσει κούτσα κούτσα και μια βουλευτική συνταξούλα. Για την προσφορά της στο έθνος. Και στον ηχηρό πολιτικό της λόγο.
  
Από Harddog