Για 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση πως πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2014, κάτι που αναμένεται να φτάσει την κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση στα άκρα. Αφορμή για περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης είναι και η γνωστοποίηση της πρόθεσης των 19 δημάρχων προερχομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην εφαρμόσουν την αξιολόγηση και να μη συνδράμουν στη διεξαγωγή των ελέγχων...
για παράνομες μετατροπές συμβάσεων.
Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική κάλυψη στο αντάρτικο των 19 δημάρχων που εκλέχτηκαν με ψηφοδέλτια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μιλά για συνδρομή σε παρανομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του απαντά πως οι επίορκοι, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, μπορούν να εντοπιστούν και με έναν απλό έλεγχο από τον ΑΣΕΠ δεν χρειάζεται απογραφή και αξιολόγηση των υπαλλήλων.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει από την πλευρά του, ότι η αξιολόγηση θα γίνει ακόμα και με συνδρομή της αστυνομίας, ενώ προ ημερών είχε κάνει λόγο για πολιτικούς προστάτες.
«Δεν μπορεί να είναι τιμητές του Δημοσίου, αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν», έγραψε στο Facebook η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. «Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού. Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν», λέει χαρακτηριστικά η κα Δούρου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», στον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου του αριθμού των απολύσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, μιλούν για κρυφή ατζέντα απολύσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Από τις 6.500 απολύσεις που πρέπει να γίνουν το ποσοστό εκείνων που θα προκύψουν από τις τάξεις των επίορκων, δηλαδή όσων διαθέτουν πλαστά ή παραποιημένα δικαιολογητικά, θα είναι μικρό και έτσι μένει ένα μεγάλο μέρος να καλυφθεί από υπαλλήλους που υπηρετούν κανονικά και χωρίς παρανομίες επί ολόκληρες δεκαετίες.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης οι επίορκοι δεν θα ξεπεράσουν τους 1.000. Αρα, απομένουν 5.500 απολύσεις οι οποίες πρέπει να βρουν «δεξαμενή». Κατά συνέπεια, μεγάλο μέρος από αυτούς θα προέλθει από τις τάξεις των υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και πάλι ο αριθμός φαίνεται ότι δεν καλύπτεται. Κατά τους υπολογισμούς στους οποίους έχουν προχωρήσει στελέχη περιφερειών και δήμων υπάρχει ένας αριθμός που μπορεί να φτάνει ακόμη και τις 2.000 άτομα που θα πρέπει να καλυφθεί από τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από iefimerida
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου