Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Selfie με τον Μ. Αλέξανδρο αποκαλύπτει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Είναι τέτοια η αγωνία του Σαμαρά να έχει κάτι αρχαίο ελληνικό να φορέσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που με το ζόρι άφησε τους αρχαιολόγους να κάνουν ένα διάλειμμα στις ανασκαφές για να γιορτάσουν την Παναγία. Μάλιστα κατά την ανάπαυλα των ανασκαφών συνέχισε το σκάψιμο μόνος του, γι’ αυτό και δεν εμφανίστηκε στην εκκλησία κατά τις εορταστικές ημέρες. Η ισχιαλγία που τον ταλαιπώρησε, βασανίζει τους αρχαιολόγους στο βάθος των αιώνων, όπως η ορθοστασία τους θυρωρούς...
τη δεκαετία του ’60 στην Αθήνα.

Οι ανασκαφές σταμάτησαν για να ξεσκάσουν λίγο τον 15Αύγουστο και οι αρχαιολόγοι που έχουν κάνει μαύρισμα οικοδόμου (που νομίζω πως έχω να δω χρόνια αλλά κρίνοντας από το μαύρισμα τους, έχω την υποψία πως πολλοί από αυτούς έχουνε γίνει ταξιτζήδες).

Ο πρωθυπουργός για να ευχαριστήσει τους αρχαιολόγους που του ψάχνουν με τόση ζέση και επιμονή κάτι αρχαίο για να αντιπαραβάλει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε στο πλευρό τους και τον αρχιτέκτονα Λεφαντζή, που θα ενημερώσει το κοινό εν καιρώ. Δηλαδή πολύ γρήγορα.

Σε αντίθεση με την αρχαιολόγο Περιστέρη που παρέμενε για χρόνια “σφήκα”, για να τα ξεράσει όλα όταν θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

Ο Σαμαράς επιθυμεί να επισκιάσει την ΔΕΘ με ένα σπουδαίο εύρημα της Αμφίπολης, ώστε να δώσει το μήνυμα πως έννοιες όπως δημόσιο, δικαιοσύνη, ισονομία, κοινωνική πολιτική, εξασφάλιση βασικών αγαθών, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία και λοιπά γραφικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ξεπερασμένα ακόμα και από το μύθο της γοργόνας και του Αλέξανδρου.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει το γύρο του κόσμου σε επτά ημέρες, παίζοντας το “Βρες τον Αντώνη”.

Τη μία στιγμή ο Αντώνης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επόμενη στην Ουαλία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και την αμέσως επόμενη στο Παρίσι για να βρεθεί με την τρόικα.

Μέχρι τότε, υπό αυστηρή αστυνομική φύλαξη, μπορείς να τον βρεις στις ανασκαφές της Αμφίπολης όπου συνεχίζει την αναζήτηση, ψάχνοντας το ιερό δισκοπότηρο των εκλογών. Άλλωστε η αστυνομία εγγυάται την πορεία των ανασκαφών.

Όσοι γνωρίζουν την ιστορία του Θησαυρού των Αηδονιών της Νεμέας, ξέρουν καλά πόση εμπειρία έχει η αστυνομία στις ανασκαφές. Όσοι δεν την γνωρίζουν, αξίζει μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά κυρίως τον τύπο της εποχής.

Το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια, με διάφορα άρθρα (όπως αυτό και αυτό) στις εφημερίδες τους οι νταβατζήδες επέμεναν πως ο τύμβος της Αμφίπολης δεν κρύβει κάτι το σπουδαίο, μάλλον επιβεβαιώνει πως σήμερα απλώς “έτυχε” να έρθει στο φως και αυτή η ανακάλυψη.

Προς θεού, όχι πως μέχρι σήμερα δεν είχε “έρθει ακόμα η ώρα της”.

Έτσι κι αλλιώς, μέχρι να ανακαλύψει και πάλι κάποιος φιλέλληνας σημαντικά ελληνικά αρχαία σε κάποια γκαλερί,  κάποια δημοπρασία ή το ebay θα έχουν περάσει χρόνια και κανείς δεν θα θυμάται ούτε τον Σαμαρά, ούτε και την Αμφίπολη.

Προς το παρόν, ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται ακόμα και για το χειρότερο σενάριο.

Στην περίπτωση που δεν έχει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου βρεθεί κάποιο σπουδαίο εύρημα, θα παρουσιάσει ανέκδοτη φωτογραφία του από τις αξέχαστες εποχές Ψωμιάδη, με τον Πανίκα μεταμφιεσμένο σε Μέγα Αλέξανδρο.