Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Ό,τι είναι βλαβερό για την ΔΗΜΑΡ, είναι ωφέλιμο για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

«Εμείς δεν θέλουμε τον Κουβέλη – Πάρτε τον εσείς»

Τι κεραμίδα ήταν αυτή ρε μεγάλε; «Ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν μια πάρα πολύ καλή επιλογή για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Και του το’ χα πει του ταβερνιάρη. «Κλείσε το καταραμένο το μηχάνημα. Τι θα πει; Πάλι για τον ΕΝΦΙΑ». Αυτός αμετάπειστος. Την ώρα, λοιπόν, που ακούμπαγε τα τηγανητά καλαμαράκια στο τραπέζι, να σου κι ο Λυκούδης. Ο Σπύρος, που πριν από λίγους μήνες καλούσε τον Κουβέλη να υποβάλει πραγματική παραίτηση το ίδιο βράδυ...
των εκλογών και να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, λόγω της συντριβής.

Ο ταβερνιάρης είδε το βλέμμα μου και το’ κλεισε το μηχάνημα. Ένα καλαμαράκι αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να ξαναπηδήσει στη θάλασσα. Μετά όλα πήραν την πρέπουσα σουρεαλιστική απόχρωση κι επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις.

Δηλαδή ο ασίκης αυτός πολιτικός, ο Σπύρος, θεωρεί κατάλληλο και ωφέλιμο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αυτόν, τον Φώτη – Φανούριο, τον οποίο  κρίνει ως ακατάλληλο και επιζήμιο για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ; Τον άνθρωπο που «έχασε την ψυχραιμία του και τη νηφαλιότητα του» όταν διέγραψε τον Ψαριανό. Τον πολιτικό αρχηγό που ετοιμάζει για τη ΔΗΜΑΡ ένα «συνέδριο – παρωδία» και με τον οποίο δεν είχε «ουτε κουβέντα μετά τις εκλογές».

Άλλο ηγεμονία, άλλο μεγαλομανία
Αν δεν πρόκειται περί συνειδητού αυτοεξευτελισμού, πρόκειται περί παραληρήματος μεγαλείου, όπου το κόμμα του 1,4% πιστεύει πως ό,τι είναι περιττό για το ίδιο είναι κατάλληλο για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Το κόμμα λοιπόν, κατά την «ανανεωτική» άποψη τους, στέκεται πάνω – μα πολύ πάνω – από την κοινωνία. Φρόιντ και Γιούνγκ σηκώνουν τα χέρια ψηλά ενώ ο Γκράμσι διαβεβαιώνει πως δεν εννοούσε …αυτό όταν μιλούσε για την «ηγεμονία».

Μένει ο Γρηγόρης Ψαριανός (εκείνος ντε που κρύβεται στους καμπινέδες της Βουλής κάθε φορά που κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση για να εμφανιστεί, αν χρειαστεί, σαν 151ος ), ο οποίος έχει πει τα χειρότερα για τον τέως αρχηγό του. Θα ψήφιζε άραγε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν πολιτικό που εφάρμοσε «αντιδημοκρατικό συγκεντρωτισμό» μέσα στο κόμμα του; Μάλλον θα αναγκαστεί να γλύψει εκεί που έφτυνε, αλλά δεν έχει πρόβλημα με τέτοια.

Τουλάχιστον ο Γιάννης Πανούσης τοποθετήθηκε εναντίον του ενδεχομένου προεδροποίησης του Φ. Κουβέλη προειδοποιώντας για «τραγελαφικές καταστάσεις». Αποδείχτηκε έτσι πως είναι εξίσου σοβαρός με τον συνεπώνυμο του, τον Τζίμη.

ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΣΚΩΠΤΗΣ από imerodromos