Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η «realpolitik» του Σάντος

Aν θέλαμε να έχουμε σοβαρή εθνική ομάδα, με το που έγινε το επεισόδιο στην Τούμπα ανάμεσα στον Κατσουράνη και τον Μανιάτη, η ΕΠΟ, ο προπονητής και οποιοσδήποτε άλλος αρμόδιος θα είχαν αποκλείσει και τους δύο από την αποστολή για τη Βραζιλία, ώστε να πάρουν το μήνυμα οι υπόλοιποι.

Ηταν τόσο χοντρά εκείνα που είδαμε...
σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στη διάρκεια και μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που δεν υπήρχε η δυνατότητα σε κανέναν να κάνει γαργάρα το θέμα χωρίς παρενέργειες.

Και μπορεί η επικοινωνιακή μηχανή της ποδοσφαιρικής μας ομοσπονδίας να προσπάθησε τόσες μέρες να εξωραΐσει την κατάσταση, αλλά επειδή τίποτα δεν γίνεται να κρυφτεί πολύ καιρό κάτω από το χαλί, ήρθε το πράγμα και ξέσπασε χθες ξανά ο καβγάς ανάμεσα στον Μανιάτη του Ολυμπιακού και στον Τζαβέλλα του ΠΑΟΚ.

Φταίμε, βέβαια, κι εμείς που προσπαθήσαμε να το περάσουμε στο ντούκου, στη λογική «να μη χαλάσουμε το καλό κλίμα».

Θα ‘πρεπε όμως να ξέρουμε πως από τη στιγμή που ο Κατσουράνης εξακολουθεί να είναι το alter ego του Σάντος και να λειτουργεί σαν.. προπονητής αγωνιστικού χώρου άρα δεν θα μπορούσε να φύγει με τίποτα από την ομάδα, λογικό να παραμείνει και ο Μανιάτης, για να τα κάνει μπάχαλο στην πρώτη αφορμή. Ετσι είναι… Οταν ο κόουτς λειτουργεί με συσχετισμούς και βασίζεται σε ισορροπίες, έρχεται η στιγμή που θα δει όλα γύρω του να γκρεμίζονται.

Του Ν. Ασημακόπουλου από efsyn