Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Κεφαλοδιαπλοκή

Το πρωί της Παρασκευής, στο πλατό του καναλιού του εργολάβου Μπόμπολα και της εκπομπής του δημοσιογράφου που πήρε δάνειο από τον Ρέστη (και ξέχασε να το αποπληρώσει αλλά δεν ξέχασε να υπερασπιστεί τον Ρέστη σε δικαστήριο για δημοσίευμα σε βάρος του) και του δημοσιογράφου που έκανε πλάκα με το βίντεο Ζαχόπουλου, βρέθηκε ο ευρωβουλευτής και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο ευρωβουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Το βίντεο της “συζήτησης” μεταξύ Κεφαλογιάννη και Κατρούγκαλου, θα πρέπει να διδάσκεται σε πανεπιστήμια ψυχολογίας και κοινωνικών μελετών, γιατί δίνει μια μοναδική ευκαιρία κατανόησης...
της συμπεριφοράς των ανθρώπων που στελεχώνουν το προσωπικό της διαπλοκής.

Παρουσία των δύο δημοσιογράφων και των δύο εκπροσώπων των κυβερνήσεων των περασμένων δεκαετιών, ο συνταγματολόγος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην κακή διοίκηση των δημοσίων επιχειρήσεων και τον ρόλο της διαπλοκής στην αποτυχία τους.

Τα μάτια του Κεφαλογιάννη πέταξαν σπίθες όταν άκουσε τον Κατρούγκαλο να μιλά για διαπλοκή, γεγονός που μας αναγκάζει να ξαναρίξουμε μια ματιά στην έννοια της “διαπλοκής”.

Σύμφωνα με τα ελληνικά λεξικά, τη διαπλοκή συνθέτουν “αθέμιτα αλληλοεξαρτώμενα συμφέροντα επιχειρηματιών και πολιτικών”. Αφού αντιπαρέρθω την αναφορά του πατέρα του Κεφαλογιάννη, που αν ήταν τόσο καθαρός μάλλον θα είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για τον υιό, θα θυμηθώ το κορυφαίο κοινοβουλευτικό έργο του τα τελευταία χρόνια.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας στη επιτροπή εξέτασης της λίστας Λαγκάρντ. Η οικογένεια του ίδιου του Μανώλη Κεφαλογιάννη, και όχι κάποιου συγγενή του, είχε εκπροσώπους και εντός της λίστας Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσίευση της λίστας, ανάμεσα στα 2058 ονόματα που υπήρχαν μέσα σε αυτή, αναφερόταν 4 φορές το όνομα της Γκρατσιέλα Γκρόλο, συζύγου του συμπαθούς Μανώλη. Παράλληλα, ακόμα ένα μέλος της γνωστής οικογένειας, η μητέρα της συζύγου του “καθαρού” Κεφαλογιάννη, καταλαμβάνει ακόμα δύο θέσεις στη λίστα. Παρούσα είναι μέχρι και η γιαγιά της, που βρίσκεται και αυτή στη λίστα όσων διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Δηλαδή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, συμμετείχε σε μία επιτροπή που εξέταζε τυχών παρανομίες της γυναίκας του, της μητέρας της και της γιαγιάς της.

Είναι όντως εκνευριστικό να μιλά κάποιος για διαπλοκή μπροστά σε έναν άνθρωπο που έκανε τα πάντα για να προστατέψει την τιμή της οικογένειάς του.

Πως μπορεί να είναι διαπλεκόμενο ένα μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής; Την ώρα μάλιστα, που στην διπλανή του θέση καθόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπερασπιζόμενος τη σύζυγό του, που βρισκόταν και αυτή στη λίστα Λαγκάρντ.

Η ιστορία έληξε. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απέδειξε πως είναι καθαρός. Τα επιχειρήματά του άλλωστε περί ηλιθιότητας Κατρούγκαλου, αλλά και του πολύ αέρα που έχει πάρει, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφιβολίες.

Απολαύστε τον.
ΥΓ. Αν παρατηρήσει κανένας τον Πρωτόπαπα την ώρα που μιλάει ο Κατρούγκαλος, θα διαπιστώσει πως ο αρχισυνδικαλιστής έχει λουφάξει στη γωνιά. Υποθέτω πως ο λόγος που ο Χρήστος Πρωτόπαπας κατάπιε την γλώσσα του ήταν επειδή ο ίδιος υπήρξε πρόεδρος της ΓΣΕΕ και των ιδιωτικών υπαλλήλων και στον τομέα του δεν συνάντησε ποτέ τη διαπλοκή. Ούτε τη φάτσα της δεν ξέρει.

Από Ρεμπελίσκος