Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Χρυσή Αυγή: Άρση ασυλίας μέσα σε συνεχείς αντεγκλήσεις

 «Αγριάδες» στη Βουλή
Αγοραίες εκφράσεις και φρασεολογία γηπέδου
Mε συνεχείς φραστικές αντιπαραθέσεις, ήρθη η ασυλία του Ν. Μιχαλολιάκου, Γ. Λαγού και Χρ. Παππά. Διαψεύδει ο Γ. Μουρούτης επικοινωνία με τον Μιχαλολιάκο.

Ο αρχηγός της ΧΑ μίλησε για το βίντεο Μπαλτάκου και επισήμανε ότι δεν ήταν ο μόνος που επιχείρησε να τους προσεταιριστεί, κάνοντας αναφορά στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη και σε δύο υπουργούς, τους οποίους δεν κατονόμασε, λέγοντας ότι είχαν μυστικές...
επαφές με βουλευτές της ΧΑ.

Με δήλωσή του ο Γιώργος Μουρούτης σχετικά με τη σημερινή αναφορά του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρόσωπό του, στη Βουλή: «Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει».

Tην ίδια ώρα μέσα στη Βουλή δεν έλειψαν οι εντάσεις με τον Χρ. Παππά να φωνάζει «άθλιοι και αχρείοι, να σας λυπηθεί ο Θεός», να ακολουθούν διαναρτυρίες και αιτήματα να ανακαλέσει, που όμως δεν εισακούστηκαν από τον ίδιο, μαντίθετο τον οδήγησαν σε νέες λεκτικές επιθέσεις, αυτή τη φορά με συμμετοχή και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

Από την πλευρά του ο Νίκος Μιχαλολιάκος φώναξε: «Ιαβέρηδες που ψηφίζετε αντεθνικά νομοσχέδια θα τον κλείσετε στη φυλακή;». Απειλητική κίνηση προς τους βουλευτές Πέτρο Τατσόπουλο και Πύρρο Δήμα, επιχείρησε να κάνει ο βουλευτής της Χ.Α Νίκος Μίχος, που όμως εμποδίστηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Φραστική επίθεση εναντίον του Χρήστου Μαρκογιαννάκη που είχε την προεδρία του Σώματος, πραγματοποίησε, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης του υπενθύμισε ότι ξεπέρασε το πεντάλεπτο της ομιλίας του, με τον κ. Γρέγο να σηκώνει το χέρι του και να φωνάζει «άι στο διάολο! Σκάσε ρε!».
Από enet

Βουλή: Άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο, Λαγό, Παππά

Συγκέντρωση χρυσαυγιτών στο Σύνταγμα

Ήρθη η ασυλία του γ.γ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του κόμματος Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, μετά από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη, στην οποία δεν συμμετείχαν οι βουλευτές της Χ.Α, ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θεωρώντας ότι έχει παρέλθει το τρίμηνο που ορίζει ο νόμος για να τεθεί σε ψηφοφορία η άρση ασυλίας. Την ίδια ώρα, χρυσαυγίτες διαδήλωναν στο Σύνταγμα, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση των τριών υποδίκων.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής ψήφισαν 223 βουλευτές, ενώ υπήρξε και 1 παρών του Νίκου Νικολόπουλου).

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός και o Χρήστος Παππάς, οι οποίοι έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μεταφέρθηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Βουλή υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

Έξω από τo Κοινοβούλιο, συγεντρώθηκαν περίπου 150 μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής το πρωί της Τετάρτης, τασσόμενοι στο πλευρό των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Ιωάννη Λαγού.

 Στις δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου, κατηγορία που αφορά κυρίως τον Χρ.Παππά.
Aπό enet

Mιχαλολιάκος: «Είχα επαφές και με τον Μουρούτη»...
Ο Μπαλτάκος, "οποτε ήθελε να μου πει κάτι, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες"...
Σχεδόν ουρλιάζοντας πραγματοποίησε την ομιλία του ο προφυλακισμένος αρχηγος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έκανε λόγο για χαλκευμένα στοιχεία στη δικογραφία και μίλησε για «κράτος εισαγγελέων».
Αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου, διερωτήθηκε: «Γιατί δεν το συζητάτε; Τι φοβάστε; Γιατί δεν ανοίγετε το θέμα;». Και αποκάλυψε πως είχε επαφές και με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργο Μουρούτη.

«Μέσα στα δύο κινητά που μου κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική, υπήρχε ένα όνομα Γιώργος Μουρούτης», ανέφερε, ενώ για τον  Μπαλτάκο σημείωσε: «Τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα. τον γνώρισα το 1973 που αντιπροσώπευε και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. Όποτε, ήθελε να μου πει κάτι, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες».

Από nonews-NEWS

Παππάς: "Ο Γεωργιάδης μου είχε πει προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι χρυσαυγίτης παρά ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ..."...
Αδωνις: «Ντροπή σου»...

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του Χρήστου Παππά και του υπουργού Υγείας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του προφυλακισμένου Χρήστου Παππά, όταν ο βουλευτής Επικρατείας της ΧΑ αναφέρθηκε σε στιχομυθία που ισχυρίστηκε πως είχε με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ο Γεωργιάδης μου είχε πει "προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι χρυσαυγίτης παρά ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και Αριστερός"», είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Παππάς και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης του είχε πει: «Εμείς οι δυο πρέπει να τα πούμε. Εσύ είσαι λογικός».

«Και φυσικά δεν τα είπαμε, γι' αυτό είμαι φυλακή», ισχυρίστηκε ο κ. Παππάς.

«Ντροπή σου», είπε εκείνη τη στιγμή από τα υπουργικά έδρανα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κ. Παππά. Εξ ευωνύμων του κ. Γεωργιάδη καθόταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Γεωργιάδης.

«Εσύ να ντρέπεσαι», του απάντησε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
protothema.gr

Από nonews-NEWS

Παππάς: "Θέλετε να μας σκοτώσετε;'...
Κατήγγειλε πως ο πρωθυπουργός είχε πει: «Τον Παππά τον θέλω μέσα».
 Βολές κατά Βορίδη, Ασημακοπούλου και Μαρκογιαννάκη.
Mπάχαλο η βουλή....

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στα στελέχη της ΝΔ εξαπέλυσε ο προφυλακισμένος βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, κατά την ομιλία του.

Ο  Παππάς έκανε λόγο για...
σαθρό κατηγορητήριο, ανυπόστατα στοιχεία και πολιτική δίωξη σε βάρος του, σημειώνοντας ότι όλα έγιναν υπό το φόβο ότι η ΧΑ θα πάρει μεγάλα ποσοστά.

«Θέλατε να μας στείλετε φυλακή, για να πέσουν τα ποσοστά. Χάσατε, τα ποσοστά θα ανεβαίνουν» είπε, σημειώνοντας ότι «το 10% είναι ψήφος επιλογής, όχι ψήφος οργής. Το 10% ψήφισε και θα φέρει κι άλλο».

«Θέλετε να μας σκοτώσετε; Χάσατε και πάλι. Χρυσαυγίτης σημαίνει αυτός που πιστεύει στο "ου φεισόμεθα της ζωής ημών (δεν θα λυπηθούμε για τη ζωή μας)"» τόνισε ακόμη.

Ο   Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «κρυπτόμενο πρωθυπουργό».

Ο κ. Σαμαράς «είχε πει τηλεφωνικά τον περασμένο Οκτώβριο, "τον Παππά τον θέλω μέσα"», συνέχισε ο βουλευτής της ΧΑ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να προσεγγίσει την ΚΟ της ΧΑ, φοβούμενη μεγάλη πτώση των ποσοστών της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνέχισε ο Χρήστος Παππάς, είχε πει: «Προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος και Αριστερός», ενώ από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε ούτε ο Μάκης Βορίδης.

«Η Ελλάδα διαθέτει επικίνδυνο, μετεώρο και πολιτικά ανισόρροπο πρωθυπουργό» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «σε αυτή την αίθουσα υπήρχαν πολλοί Μπαλτάκοι. Αν τους ψάξετε, θα πρέπει να χάσετε τη μισή σας Κοινοβουλευτική Ομάδα» είπε προς την ηγεσία της ΝΔ.

«Εμείς είμαστε πιστοί, τιμούμε τον ελληνικό λαό, ιδού ο λόγος που είμαστε στη φυλακή» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «γνωρίζετε πολλοί από εσάς και πάρα πολλοί άλλοι πως είμαι αθώος, ακόμα και στο έγκλημα Φύσσα, που καταδίκασα από την πρώτη στιγμή».

«Έχετε υποστεί μία μεγάλη ήττα» τόνισε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ. «Η Χρυσή, όσο και αν μας πολεμούν οι ανθέλληνες εσωτερικού-εξωτερικού, είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή αυθεντικό εθνικιστικό κόμμα».

Στη συνέχεια, για μια ακόμη φορά, επικράτησε «μπάχαλο» στη Βουλή. Όλα άρχισαν με τη φράση του κ. Παππά: «Εύχομαι όλους εσάς τους αθλίους να σας λυπηθεί ο λαός».

Τότε ο πρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τον διέκοψε και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Δεν έχετε το ηθικό βάρος να με διακόψετε» του είπε ο προφυλακισμένος βουλευτής, κατηγορώντας τον ότι, όταν ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου, είχε χρηματιστεί.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση όλων των βουλευτών, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να του κλείσει το μικρόφωνο.
Τελος, από το στόμα του δεν γλίτωσε ούτε η βουλευτης της ΝΔ,  Μισελ Ασημακοπούλου...

Από nonews-NEWS

Καβγάς Μιχαλολιάκου-Τατσόπουλου...
 "Ροντεο" η βουλή, λίγο πριν την αποχώρηση της Χρυσής Αυγής.

Μιχαλολιάκος εναντίον Τατσόπουλου, αλλά και Παππάς εναντίον
Μαρκογιαννάκη.
  

Δειτε το βίντεο:



Από nonews-NEWS

Παππάς: Υπάρχουν πολλοί Μπαλτάκοι στη ΝΔ...
Τι κατήγγειλε για το «ναζιστή κουμπάρο» του Βορίδη ...

O Παππάς επιτέθηκε και κατά του Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος είχε πει «αυτός είναι πολύ καλός, πρέπει να τον πάρουμε μαζί μας», αναφερόμενος στο στέλεχος της ΧΑ.
Στη συνέχεια μίλησε για την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για την οποία είπε με ειρωνία πως την εξυπηρετούσε στο κατάστημά του, αλλά εκείνη δεν μπόρεσε ποτέ να διακρίνει τα τσιγκέλια, τους μπαλτάδες και τους θαλάμους βασανιστηρίων...

Καταγγελία Παππά για τον «ναζιστή κουμπάρο» του Βορίδη

Στην καταγγελία ότι δεξί χέρι και κουμπάρος του Μάκη Βορίδη είναι ο εθνικιστής Θεοδόσης Αθανασάς που έχει συμμετείχε σε «ναζιστική» γιορτή το 2009, προχώρησε ο Χρήστος Παππάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις άρσεις ασυλίας του ιδίου, καθώς και των Ν. Μιχαλολιάκου και Γ. Λαγού, ο Χ. Παππάς έκανε την καταγγελία, παρουσιάζοντας μάλιστα την κομματική εφημερίδα «Εμπρός», όπου έχουν δημοσιευτεί τα σχετικά στοιχεία.
Ο  Αθανασάς είναι διευθυντής του γραφείου του Μάκη Βορίδη, τόσο κατά την διάρκεια της υπουργίας του όσο και σήμερα που είναι στην θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ...

Από nonews-NEWS

Παππάς: «Αρχιερέας της διαπλοκής ο Αθανασίου»...
Επιμένει στα περί «πολιτικής δίωξης»...
Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χ.Α., Χρήστος Παππάς, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αρχιερέα της διαπλοκής στη δικαιοσύνη».

Εκανε ,επίσης, λόγο για πολιτική δίωξη, «όσο κι αν εσείς παραπλανάται τον ελληνικό λαό μέσα από τα κανάλια κάθε βράδυ».

«Ο αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου είναι φυλακή. Στη χώρα του success story όπου όλα είναι δυνατά ακόμη και το πρωτογενές πλεόνασμα. Στη Μπανανία της συγκβέρνησης. Φοράει ως μανδύα την τσαλακωμένη και υποτιθέμενη κοινοβουλευτική λειτουργία, τη υποτιθέμενη ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης», τόνισε ακόμη.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε επίσης τη σημερινή διαδικασία ενώπιον της Βουλής ως «παράνομη και αντισυνταγματική», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξευτελίζει τη Δικαιοσύνη.

«Έχετε χάσει τη λαϊκή εντολή και έχετε στη φυλακή με εντολή Σαμαρά τον αρχηγό τους τρίτου κόμματος. Αυτή την παρανομία, αυτή την κακοήθεια μόνο νοσηροί νεοδημοκρατικοί εγκέφαλοι θα μπορούσαν να υλοποιήσουν», ανέφερε.

Από nonews-NEWS

Μιχαλολιάκος: Φτιάξατε κατηγορητήρια βλέποντας δημοσκοπήσεις...
O Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του, εκανε λόγο για κατηγορητήρια που δομήθηκαν με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Και δηλωσε μάλιστα  υπερήφανος, επειδή  διώκεται για τις ιδέες του. «Οι χειροπέδες που μου βάζετε για μένα είναι τίτλος τιμής».

Δείτε τα βίντεο:


Από nonews-NEWS 

«Μην τολμήσει κανείς να μ' ακουμπήσει»...
Εικόνες ντροπής. Δείτε το Μιχαλολιάκο να ουρλιάζει, την κόρη του και υποστηρικτές του σε... μπουλούκι να τον παροτρύνουν να «ξεφτιλίσει» το σύστημα.

Να μετατρέψουν την διαδικασία των αιτήσεων άρσης ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού σε επικοινωνιακή... παρωδία επιχείρησαν στην Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρά το γεγονός ότι τόσο το προεδρείο όσο και οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων απέφυγαν να απαντήσουν στις συνεχείς προκλήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι όταν ο προεδρεύων της Ολομέλειας Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον   Χρήστο Παππά να ανακαλέσει την φράση «είστε άθλιοι και αχρείοι» ακούστηκε από τα έδρανα των χρυσαυγιτών χυδαίο υβρεολόγιο.
«Σκάσε ρε λιγδιάρη!» φώναξε ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μιχάλης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος που είπαν «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες».

Από την άλλη πλευρά ακούστηκε ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος που τους αποκάεσε «φασίστες» για να απαντήσουν Μίχος και Δ. Κουκούτσης: «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες… πουσ..δες… Μόνο με καρότα βολεύεστε».


Προηγουμένως, κατά τη μεταφορά των χρυσαυγιτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ούρλιαξε προς τους αστυνομικούς «μη μ' ακουμπάει κανείς», ενώ πίσω του ένα... μπουλούκι από υποστηρικτές του μεταξύ των οποίων η κόρη του και βουλευτές της ΧΑ τον παρότρυναν: «Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά». Κι όλα αυτά μέσα στη Βουλή... Το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν να μετατρέψουν τη διαδικασία σε... σόου και έκαναν μίνι διαδήλωση μέσα στο κτίριο της Βουλής προκαλεί εντύπωση.

Προσπάθησαν να μετατρέψουν τη Βουλή σε γήπεδο

Πρωτόγνωρες καταστάσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία έζησε για μια ακόμα φορά το ελληνικό κοινοβούλιο με πρωταγωνιστές τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ομάδα 30 ατόμων αποτελούμενη από βουλευτές, υπαλλήλους του φιλοναζιστικού κόμματος στα γραφεία της Βουλής, συγγενείς και φίλους που κατάφεραν να πάρουν άδειες εισόδου, σε εκτέλεση μιας καλοσυντονισμένης επιχείρησης, μετέτρεψαν τους διαδρόμους του κοινοβουλίου σε εξέδρα γηπέδου φωνάζοντας συνθήματα με υψωμένες τις γροθιές.

Τα μέλη της ομάδας είχαν ακροβολιστεί στους διαδρόμους τους κοινοβουλίου περιμένοντας την εμφάνιση του αρχηγού τους Νίκου Μιχαλολιάκου. Λίγο μετά τις 12 ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης τους ενημέρωσε ότι οι προφυλακισμένοι θα μπουν την υπόγεια είσοδο που βρίσκεται στο βεστιάριο, ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας. Οι φανατισμένοι οπαδοί συγκεντρώθηκαν και ξέσπασαν σε φωνές και συνθήματα με το που εμφανίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος: «Ακου αρχηγέ και άκουσε καλά ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά»! Όλα αυτά όχι στην πλατεία Συντάγματος αλλά εντός του ελληνικού κοινοβουλίου που δοκιμάστηκε απο καταστάσεις πρωτόγνωρες!

Λόγω τις έκρυθμης κατάστασης η φρουρά της Βουλής επιχείρησε να συντομεύσει την πορεία των προφυλακισμένων με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το ξέσπασμα του κ. Μιχαλολιάκου. «Μη με ακουμπάει κανείς! Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Μην τολμήσει κανείς να με ακουμπήσει» φώναξε πυροδοτώντας ακόμα πιο ακραίες αντιδράσεις από το συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι δε ενδεικτικό ότι οι πιο θερμόαιμοι επιχείρησαν να εισβάλουν ακόμα και στην αίθουσα της ολομέλειας.

Προκειμένου να αποφευχθεί το «φιάσκο» της εισόδου, η φρουρά της Βουλής μπλόκαρε όλες τις διόδους που οδηγούν πέριξ της Ολομέλειας και του περιστυλίου. Στην ουσία για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά η Ολομέλεια λειτουργούσε με κλειστούς τους διαδρόμους του κοινοβουλίου.
πηγη protothema.gr
Από nonews-NEWS