Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εμπρός λαέ, κυβέρνηση ΣΕΤΕ!

Μετά το γενικό αδιέξοδο που προκάλεσε η επιλογή του Τρελαντώνη της ΠΟΛΑΝ, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό αξιοποιώντας διάφορους μαϊντανούς και φωνακλάδες των τηλεοπτικών πάνελ, που έφερε και το ξετσουτσούνισμα διάφορων από το πολιτικό περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και την ολική επαναφορά του εντελώς αποτυχημένου Ανδρέα Λοβέρδου, οι άνθρωποι της τρόικας σκέφτονται στα σοβαρά το ενδεχόμενο...
αλλαγής στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Πάγκαλος ήδη έχει ανοίξει το δρόμο λέγοντας πως αν υπήρχε μία κυβέρνηση που δεν είχε ανάγκη τη λαϊκή ψήφο, δηλαδή μία χούντα όπως αυτή του παππού του, τότε και οι μεταρρυθμίσεις θα έτρεχαν σαν να ήταν ντοπαρισμένες και οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν τον πούλο και η χώρα να συναντούσε επιτέλους τη σωτηρία της. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι της τρόικας εξαπανέκαθεν άκουγαν και έδιναν βάση σε αυτά που έλεγε ο Πάγκαλος, από την εποχή του «μαζί τα φάγαμε».

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η τρόικα αναζητά κυβέρνηση που δεν θα έχει ανάγκη τη λαϊκή ψήφο, μία χούντα δηλαδή, για να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις, όπως το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, και φυσικά για να πεταχτούν στο δρόμο τουλάχιστον οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι. Εκ των πραγμάτων οι καταλληλότεροι άνθρωποι γι’ αυτή τη δουλειά, είναι αυτοί του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Να θυμηθούμε πως εξαιτίας της πίεσης του ΣΕΤΕ προχώρησε η μόνη μεγάλη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ σε αυτόν τον τόπο, η – με νόμο – μείωση του κατώτερου μισθού από το αστρονομικό ποσό των 750 ευρώ στο εντελώς ρεαλιστικό ποσό των 581 ευρώ, που εκτίναξε και την απασχόληση και τις ξένες επενδύσεις.

Άλλωστε ήδη ένα μεγάλο μέρος της διακυβέρνησης, όπως η νομοπαρασκευαστική διαδικασία, έχει περάσει στα χέρια των ανθρώπων του ΣΕΤΕ, με τρανό παράδειγμα το αναπτυξιακό νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, σύμφωνα με το οποίο ο κάθε ξενοδόχος θα μπορεί να χτίζει ότι γουστάρει όπου γουστάρει και παράλληλα θα του ανήκουν οι παραλίες μπροστά από εκεί που θα έχει χτίσει. Χαρακτηριστικό δείγμα της επιμονής του ΣΕΤΕ στο προχώρημα των μεταρρυθμίσεων είναι η αδιάλειπτη έκκληση του Συνδέσμου ώστε τα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να μην κλείνουν ποτέ και οι τουρίστες να μπορούν να αγοράζουν όποτε γουστάρουν τσολιαδάκια, μινιατούρες του Παρθενώνα και του Λευκού Πύργου και προφυλακτικά.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η τελετή παράδοσης παραλαβής της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου και θα εορταστεί με ολοήμερο αφιέρωμα της ΝΕΡΙΤ στον Ιωάννη Μεταξά.

Δαιμόνια δικός σας  - όταν φεύγει η Δημοκρατία έρχονται οι επενδύσεις – Πίκος Απίκος
Από alterthess