Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

600, να τ' αφήσω;

Η υποτιθέμενη ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ θυμίζει φράση κρεοπώλη.

Θυμίζει φράση του κρεοπώλη για τον κιμά που κόβει στον πελάτη, αλλά κάπως έτσι πρέπει να αισθάνονται και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ παρακολουθώντας επί μέρες την υποτιθέμενη ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση για το θέμα...
της διαθεσιμότητας.

Να, όμως, που και αυτό το «ζύγισμα» ολοκληρώθηκε, με τους συνιδιοκτήτες του κρεοπωλείου ικανοποιημένους στον αριθμό των 600 «κεφαλιών» που σώζονται -προς το παρόν- από την απόλυση.

Οι υπόλοιποι 600 περίσσεψαν στην κυβερνητική ζυγαριά…

Ε.Γκρ.
efsyn, μοντάζ Γρέκι

Συμφωνία της τελευταίας στιγμής για τους διοικητικούς 
Με μια συμβιβαστική λύση, που φαίνεται να ικανοποιεί Μητσοτάκη και Λοβέρδο, αντιμετωπίστηκε προσωρινά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τον ακριβή αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που πρόκειται να απολυθούν.

Το… χάσμα μεταξύ των αρμόδιων υπουργών για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων φαίνεται πως γεφύρωσαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, που είχαν δίωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν όλα τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του κυβερνητικού επιτελείου και παραμένουν ανοιχτά, όπως οι διεθνείς επαφές και συναντήσεις τους, με το μέτρο της διαθεσιμότητας να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από το Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις, με την ενημέρωση για τη συνάντηση να γίνεται από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη.

Όπως είπε η κ. Βούλτεψη, προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, ενώ όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται -σύμφωνα με τη νομοθεσία- κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

«Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και τόνισε πως αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

efsyn