Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΝΔ – ΧΑ: O υποψήφιος του Κασιδιάρη ήταν υπεύθυνος ιδεολογίας στο Ινστ. «Κ. Καραμανλής»

H ΝΔ επικαλούμενη κυρίως ένα κείμενο του Χρήστου (ή Χρίστου) Γούδη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Αθήνας με τον Ηλία Κασιδιάρη, «ανέβηκε στα κεραμίδια», για δήθεν υπόγειες διαδρομές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής στο δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής. Εκείνο βέβαια που η ΝΔ κάνει «γαργάρα», είναι η κομματική καταγωγή του…

Αυτό το αποκαλύπτει το «nez.gr»: Ο Χρήστος Γούδης διετέλεσε πριν μερικά χρόνια όχι ένα απλό μέλος του κόμματος αλλά ένα από τα «βαριά χαρτιά» του φορέα – «think tank» της ΝΔ, του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής»...
και, μάλιστα, σε θέση – «κλειδί». Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται, ήταν ο υπεύθυνος διαμόρφωσης της ιδεολογίας!

Φωτογραφία από συνάντηση του ΛΑΟΣ, το 2010
Ο καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Γούδης, εκτός από την μακρά ακαδημαϊκή του πορεία, έχει και ενδιαφέρουσα πολιτική διαδρομή. Οι πρώτοι σταθμοί της εντοπίζονται τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Τότε υπήρξε στέλεχος της ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση για τον Πολυμερή Αφοπλισμό, την Ελευθερία και την Ασφάλεια της Ευρώπης), της ΕΜΠΡΟΣ (Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών), του ΙΠΟΜΕ (Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών), του Φιλελεύθερο Φόρουμ και του ΚΕΜΕΠΕ (Κέντρο Μελέτης Προβλημάτων του Ελληνισμού). Επρόκειτο για μετωπικές οργανώσεις της ΝΔ, από τις οποίες αναδείχθηκε το μεγαλύτερο μέρος του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος.

Αυτή η συνεπής πορεία του επιβραβεύτηκε με τη θέση του υπεύθυνου ιδεολογίας και πολιτικής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στις αρχές της περασμένης δεκαετίας! Και για όσους δεν το κατάλαβαν επαναλαμβάνουμε ότι: ο καθηγητής Χρήστος Γούδης, σημερινός συνεργάτης – συνυποψήφιος του Ηλία Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων, για τις απόψεις του οποίου κατά του Γ. Καμίνη κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε υπεύθυνος ιδεολογίας της σπουδαιότερης δεξαμενής σκέψης της ΝΔ, πριν περίπου μια δεκαετία!

Το αφιέρωμα του Χ. Γούδη για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κ΄… ο Κων. Αρβανιτόπουλος

Από τη θέση του αυτή ο Χρήστος Γούδης εκπόνησε σειρά πολιτικών εργασιών. Μάλιστα, σε ένα αφιέρωμα του Ινστιτούτου «Κ. Καραμανλής» με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: πολιτικές προβολές στο μέλλον», φιλοξενείται άρθρο του με θέμα: «Η πολιτική του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την παιδεία και τον πολιτισμό». Στο αφιέρωμα αυτό φιλοξενούνται και άρθρα των κορυφαίων παραγόντων της ΝΔ, αλλά και του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, μετέπειτα προέδρου του Ινστιτούτου «Κ. Καραμανλής» και σημερινού υπουργού Παιδείας.

Αργότερα ο Χ. Γούδης στράφηκε στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Έτσι, στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής επικρατείας και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Τον Δεκέμβριο του 2007 ίδρυσε το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων. Δραγούμης»(δεξαμενή σκέψης του ΛΑΟΣ).

Συμπερασματικά, μετά τις αποκαλύψεις για τον σκοτεινό ρόλο του Τάκη Μπαλτάκου, μέχρι πρότινος στενότερου συνεργάτη του Α. Σαμαρά, η κομματική καταγωγή του Χρήστου Γούδη έρχεται να πιστοποιήσει ότι το τελευταίο κόμμα, που δικαιούται να κατηγορεί άλλους κομματικούς οργανισμούς και ιδιαίτερα την Αριστερά, για υπόγειες σχέσεις με την ακροδεξιά, είναι η ΝΔ!

Από nez