Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Αρχισαν τα "εκβιαστικά" σενάρια ...με πρώτο το Bloomberg ενόψει της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Ξανάρχισαν να τρομοκρατούν και να βγάζουν σενάρια τρόμου για τον ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές... για να εγκλωβίσουν ψηφοφόρους και να μην χαλάσει το πάρτι του ξεπουλήματος της χώρας.  Δείτε τι παίζει:

Μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι τρομάζει τους οικονομικούς αναλυτές και μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Μαρκ Μακόρμικ (Mark McCormick), στρατηγικός αναλυτής στην Credit Agricole, σε σημείωμά του...
προς πελάτες της τράπεζας, σημειώνει ότι "μια ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, στις ευρωεκλογές αυτής της εβδομάδας, μπορεί να προκαλέσει «σοκ» στα στοιχεία ενεργητικού (σ.σ. χρεόγραφα, μετοχές, έντοκους τίτλους κ.α.) της Ευρώπης, σε μια συγκυρία που η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις,
Το μήνυμα του Μακόρμικ, δημοσιοποίησε το Bloomberg.

Στο ίδιο σημείωμα επισημαίνεται επίσης ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αδιαφορία για τις ευρωεκλογές, καθώς αναδεικνύονται κίνδυνοι για τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία.
Βασικός κίνδυνος είναι η εξασφάλιση σημαντικής μερίδας της ψήφου από αντιευρωπαϊκά κόμματα, που πιθανώς θα αντιστρέψουν τμήμα της προόδου που έχει επιτευχθεί στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο σημαντικότερος κίνδυνος εντοπίζεται στην Ελλάδα, δεδομένης της πιθανότητας πρόωρων εκλογών εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει μεγάλο μέρος της ψήφου.
Οι εκλογές στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία είναι δευτερεύουσες έναντι της Ελλάδας, μολονότι και αυτές μπορούν να δοκιμάσουν τις ορέξεις των επενδυτών για ευρωπαϊκά στοιχεία ενεργητικού, τονίζεται στο ίδιο σημείωμα.

Από news247 μέσω Παπατζήδες